Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džus z černého rybízu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Plus odleženi

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Plus odleženi)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 438 kJ /
3 690 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy880,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byl ponořený. Povaříme 15 minut na nízkou teplotu. Hrnec necháme odstát 12 až 24 hodin. Krok 2: Druhý den rybíz scedíme, přidáme cukr, přivedeme k varu. Krok 3: Mezitím si umyjeme sklenice horkou vodou. Po rozpuštění cukru nalijeme džus do sklenic, otřeme hrdla sklenic, pečlivě zavřeme. Na sklenice hodíme hadr namočený ve studené vodě. A necháme vychladnout.

TIP: Tipy na skladování a zpracování rybízu

Zveřejněno 9. 8. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džus z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RKK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džus z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RKK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rybíz černý, cukr krystal, voda

Přidat fotografie receptu