Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé cuketové "langoše"

Máte rádi langoše a chcete zároveň rodině do jídla propašovat sezónní zeleninu? Tento recept je správná cesta! Cuketa se umí schovat do těsta a zároveň zachovat kýženou chuť připravovaného pokrmu. Výsledek vás příjemně překvapí!

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

hrnek = 250 ml

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 216 kJ /
1 964 kcal
Bílkoviny68,16 g
Tuky16,64 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 3,46 g
Sůl0,34 g
Sacharidy376,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme, odstraníme střed se semeny a nastrouháme najemno. Krok 2: Osolíme, necháme hmotu asi 10 minut vypotit a poté pořádně vymačkáme vodu. Krok 3: Do mísy nasypeme oba druhy mouky smíchané se sodou. Krok 4: Přidáme vejce a lehce osolíme. Promícháme se sypkými surovinami a poté po troškách přidáváme kefír tak, abychom dosáhli polotuhého, lehce zpracovatelného těsta. Krok 5: Okamžitě po vypracování těsta z něj na pomoučeném vále tvoříme placky. Krok 6: V rozehřátém oleji smažíme langoše zvolna z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek. Krok 7: Zdobíme dle chuti. Česnekem, kečupem a sýrem. Lze je podávat i na sladko.

TIP: Top 7: Langoše - nejlepší recepty

Zveřejněno 11. 8. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé cuketové "langoše"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZR6p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé cuketové "langoše"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZR6p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělé těsto i bez brambor. 😊

Výborný rychlý recept, langoše jsou krásně nadýchané, určitě vyzkoušejte :-Q:yes:

satelit: Musí se podsypávat, vidíte jak vypadá na fotce..:-)

Jak se s těstem pracuje? Nelepí se moc? Děkuji, vypadají moc pěkně.

Langoše vypadají s těmi "puchýřkovými"okraji moc hezky a recept se mi líbí:-K
S cuketou ještě neznám a bude to stát za vyzkoušení:-8Také je máme rádi bez kvasnic,dělávám s jogurtem,ale kefír mám také.
Jen se chci zeptat jestli má hrnek 250 ml a kolik langošů se přibližně z tohoto množství udělá.Jsme sami dva a nejlepší jsou čerstvé:-Q

:-)<3<3:yes::yes: mňam. moc by mi chutnaly:-K

Suroviny:
cuketa, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, soda jedlá, kefír, sůl, olej, česnek, sýr strouhaný, kečup sladký

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu