Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obyčejný chlebík

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 185 kJ /
2 434 kcal
Bílkoviny76,65 g
Tuky14,70 g
Vláknina23,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy487,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny spolu dobře vymísíme a těsto necháme vykynout.
Pak znovu propracujeme, uděláme bochník, necháme vykynout na plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

(Pekla jsem na horkovzduch + spodní pečení, asi 35-40min na 200°C, kastrůlek s vodou do trouby nedávám.)

Zveřejněno 11. 8. 2009

Poznámka autorky cathleen

Je možné dělat chlebíky najednou dva - ke kvásku přidat 400ml teplé vody, 4-5 rovných lžiček soli, 1a1/2 lžíce kmínu a kilo mouky. Chlebíky nechávám kynout na jednom plechu vedle sebe a taky je najednou peču.

Recept na dvoudenní kvásek :

http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejný chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqJP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejný chlebík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqJP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

magdalenka: :-8 děkuju!

Nakrojený - ochutnaný. Skvelý.:yes: Chuť absolutne vyhovujúca. Vyskúšala som viacero chlebíkov, v blízkej dobe budem piecť asi tento.

Ahoj Cat! Pred chviličkou som chlebík vytiahla z rúry - mrkni foto. Miesila som ručne a cesto kyslo nádherne rýchlo. Povrch som potrela len vodou, tak sa neleskne ako tvoj. Som ním nadšená, teším sa, až ho nakrojím - vyrobila som k nemu na večeru dve pomazánky. (Manžel obzerá hlavne tie "vyvreliny" ;-).)

Kiki: trochu otázce nerozumím....chceš měkkou kůrku nebo naopak křupavou? Takhle potřený a pečený má kůrku křupavou. Pokud chceš, vejce vynechej a potírej vodou, solit ji nemusíš.

Chtěla bych septat, zda se vůbec chlebík nepotírá vodou se solí? Bude kůrka měkká?

Cathleen, krásnej chlebíček a ten já taky vyzkouším, vypadá móc jedle, prostě ho máš pěkný, ale u tebe je to tak vždycky pekařko naše:yes::-) Dávám ti 16.bod:yes:

cathleen:dobrá,koupím ji tedy co nejdřív;-)...

Shayma: Simčo, na kvásek nebo jeho náhražku by opravdu měla být žitná mouka. Proč se ptáš? Nemáš ji koupenou? Žitná mouka v chlebu je opravdu důležitá - velice mu zlepšuje chuť i trvanlivost a chlebík s ní není tak suchý a ani se tak nedrobí, jako chleba pouze z pšeničné mouky;-)

cathleen:Děkuji za radu, ještě bych se ale chtěla zeptat, jestli na kvásek musí být opravdu žitná mouka, nešlo by místo ní použít normální pšeničnou? ;-)

Shayma: ahoj Simčo, dvoudenní (nepravý) kvásek je rozepsaný tady http://www.toprecepty.cz/recept/6911-dvoudenni-kva... Mrkni na to a písni, jestli je všechno jasné, nebo třebuješ něco upřesnit. Ráda odpovím;-)

Dobrý den, měla bych malou nejasnost ohledně toho kvásku, mohla byste ho prosím trochu víc upřesnit (rozepsat)? ;-) Děkuji

Obyčejný, ale přímo k sežrání!:-p;-) Bodík!:yes:

Děkuji,teď už se to musí dokonale povést:yes::-D

:-8Děkuju všem za veliké pochvaly! Podrobnosti o pečení písnu k receptu;-)

Jej, teď čtu, že nejsem sama, kdo si to myslí :-)

Tématické fráze:
nepravý kvásek, dvoudenní (nepravý kvásek), dvoudenní nepravý kvásek, ukrajinsky chleba světlý, kůrku potřeme, dvoudenní kvásek, marcipán obyčejný, chlebík z kvásku, dvoudenní (nepravý) kvásek, recept na ukrajinský chleba, obycejny chleba, obycejny chleba na plechu, postup u kváskového chlebíku, recept na obyčejný marcipán

Suroviny:
kvásek, voda, kmín drcený, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu