Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 708 kJ / 3 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,51 g |
Tuky | 194,24 g |
Vláknina | 13,18 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 239,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: 100 g škvarků lehce pokrájíme a 100 g škvarků na hodně jemno usekáme (nebo umleme).
Krok 2: Domácí pekárna, případně robot:
Do vyšší skleničky rozdrobíme droždí, dáme lžičku cukru a dolijeme 30 ml vody. Pořádně rozmícháme a dáme do tepla vzejít. Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme společně s mlékem do nádoby pekárny, přidáme žloutky, roztopené sádlo, posekané i pokrájené škvarky, mouku, sůl a koření a pustíme na pekárně program těsto na těstoviny (program bez zahřívání). Krok 4: Těsto necháme vypracovat.
Následně jej vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme do mírného tepla nejméně hodinu kynout. Krok 5: Po vykynutí vyklopíme na vál, rozválíme na výšku 1-1,5 cm. Krok 6: Vykrájíme pomocí skleničky kolečka, která poskládáme na pečící papír na plech. Krok 7: Necháme znovu nejméně 0,5 hod. kynout. Krok 8: Troubu nahřejeme na 200 °C. Využila jsem horní i dolní ohřev s horkovzduchem. Krok 9: Vykynutá kolečka potřeme rozmíchaným bílkem a posypeme hrubou solí a celým kmínem. Krok 10: Dáme péct na cca 20 minut, do pěkné zlatavé barvy. Krok 11: Ruční příprava:
Pokud zaděláváme ručně, opět začneme kváskem a se všemi ostatními ingrediencemi v míse smícháme a vypracujeme kompaktní pěkné těsto, které také necháme hodinu kynout.
Další postup stejný jako u domácí pekárny.
Do vyšší skleničky rozdrobíme droždí, dáme lžičku cukru a dolijeme 30 ml vody. Pořádně rozmícháme a dáme do tepla vzejít. Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme společně s mlékem do nádoby pekárny, přidáme žloutky, roztopené sádlo, posekané i pokrájené škvarky, mouku, sůl a koření a pustíme na pekárně program těsto na těstoviny (program bez zahřívání). Krok 4: Těsto necháme vypracovat.
Následně jej vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme do mírného tepla nejméně hodinu kynout. Krok 5: Po vykynutí vyklopíme na vál, rozválíme na výšku 1-1,5 cm. Krok 6: Vykrájíme pomocí skleničky kolečka, která poskládáme na pečící papír na plech. Krok 7: Necháme znovu nejméně 0,5 hod. kynout. Krok 8: Troubu nahřejeme na 200 °C. Využila jsem horní i dolní ohřev s horkovzduchem. Krok 9: Vykynutá kolečka potřeme rozmíchaným bílkem a posypeme hrubou solí a celým kmínem. Krok 10: Dáme péct na cca 20 minut, do pěkné zlatavé barvy. Krok 11: Ruční příprava:
Pokud zaděláváme ručně, opět začneme kváskem a se všemi ostatními ingrediencemi v míse smícháme a vypracujeme kompaktní pěkné těsto, které také necháme hodinu kynout.
Další postup stejný jako u domácí pekárny.
Zveřejněno 1. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané škvarkové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYGl
Moje poznámka
Nadýchané škvarkové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYGl
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 33 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 28 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
škvarky,
mléko,
voda,
žloutek,
sádlo,
droždí,
cukr moučkový,
sůl,
kmín drcený,
bílek,
kmín celý,
sůl hrubá
Komentáře (1)