Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchané škvarkové placky

Škvarkové placky výborně chutnají jako drobné slané mlsání k pivu či vínu. Na povrchu jsou křupavé se zlatavou kůrčičkou a uvnitř se skrývá nadýchaná střídka s kousky škvarků. Před pečením je nezapomeňte potřít bílkem a posypat kmínem a solí.

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 708 kJ /
3 037 kcal
Bílkoviny76,51 g
Tuky194,24 g
Vláknina13,18 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 840 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy239,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu škvarků lehce pokrájíme a druhou polovinu posekáme na hodně jemno nebo umleme. Krok 2: Do vyšší skleničky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a dolijeme 30 ml vody. Pořádně rozmícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme společně s mlékem do nádoby pekárny (nebo robota), přidáme žloutky, roztopené sádlo, posekané i pokrájené škvarky, mouku, sůl a koření a pustíme na pekárně program těsto na těstoviny. Krok 4: Program se může lišit podle druhu pekárny, vybereme vždy program na míchání těsta bez zahřívání. V robotu jednoduše necháme vypracovat těsto na nižší stupeň. Těsto můžeme také vypracovat ručně. Krok 5: Vypracované těsto vyjmeme a vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla nejméně na hodinu vykynout. Krok 6: Po vykynutí vyklopíme na vál, rozválíme na výšku 1-1,5 cm. Krok 7: Pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka necháme znovu vykynout alespoň 30 minut. Krok 8: Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C. Vykynutá kolečka potřeme rozmíchaným bílkem a posypeme hrubou solí a celým kmínem. Krok 9: Dáme péct do vyhřáté trouby na zhruba 20 minut, do pěkné zlatavé barvy.

TIP: Jak připravit škvarky v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 1. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchané škvarkové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJYGl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchané škvarkové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJYGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, škvarky, mléko, voda, žloutek, sádlo, droždí čerstvé, cukr moučkový, sůl, kmín drcený, bílek, kmín celý, sůl hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu