Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená krkovička v marinádě II.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 166 kJ /
518 kcal
Bílkoviny7,31 g
Tuky11,57 g
Vláknina14,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 394 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy86,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nařízneme 3x po obvodu, aby se nekroutilo, osolíme a důkladně opepříme z obou stran. V uzavíratelné misce smícháme ingredience na marinádu, maso potřeme z obou stran a uzavřené uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu, ideálně přes noc. Krok 2: Maso necháme ještě cca 30 minut při pokojové teplotě a poté zapneme troubu na spodek/vršek a 170 °C. Do pekáčku nebo jiné nádoby vhodné do trouby dáme na dno cibuli nakrájenou na měsíčky a na ni položíme plátky masa. Na maso prolisujeme česnek a zakryjeme zbylou marinádou a podlijeme 100 ml černého piva. Krok 3: Dáme do trouby na 1,5-2 hodiny. Během pečení maso obrátíme a dle potřeby podléváme vývarem nebo horkou vodou. Podáváme posypané cibulkou s vařeným nebo jinak upraveným bramborem a salátem dle chuti.

TIP: Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 8. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená krkovička v marinádě II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJRq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená krkovička v marinádě II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJRq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jana Pá: :-) Moc děkuji za vyzkoušení, každý si doladí podle chuti - záleží na kyselosti protlaku a lze ubrat nebo přidat med apod. Omlouvám se 3 dny mimo internet ;-) ale bylo to prima :-K Přeji krásný začátek mového týdne :-K

Marie Svarcova: Maso upečeno za 1 hod. na 170, měkoučké, jen musím doladit šťávu na nás je moc kyselá, možná jsem dala něčeho více, no nevím, to už je úděl kuchaře a tak to musím upravit . Jinak receptu posílám 1 <3:-K

Jana Pá: ;-) jsi skvělá - super, díky :-K hezký večer

Marie Svarcova: nevadí a budu chválit až potom :-K

Jana Pá: :-) děkuji za komentář a přeji krásný den :-K současně se omlouvám nebudu mít 3-4 dny počítač.

Marie Svarcova: Moc nejásej, mám naloženo viz recept, sice černé pivo není, koření je čerstvé,
a 3 lžíce protlaku také nedám, není otevřený a za ty ......, ale zítra až to hodím do trouby, tak napíši, jinak, to cukroví to by tedy záhul ;-):-D:-K

magdalenka: :-) moc děkuji za milý komentář, já jsem tomu také nerozumněla a byla jsem z toho dost špatná, ani jsem neměla chuť ještě něco přidávat. Díky za pochopení a přeji krásný den :-K

Marie Svarcova: ja som si to všimla a vôbec som tomu nerozumela...
Táto "tvoja" krkovička by mi chutila, veľmi podobnú marinádu som vyrobila a grilovali sme potom... vlastne krkovička na grilovanie aj pečenie u nás vedie.

RubyRom: Romanko moc děkuji, připadám si hrozně - nevím jestli jsi si všimla - mezi Nejnovějšími recepty se náhle objevily mé- Vánoční cukroví 2 roky staré pod cizími jmény okopírované i s komentáři. Pak mi vedoucí moderátorek poslala omluvu, že to byly 3 nové moderátorky a že změnila zpět mé jméno - tak to vypadá, že jsem se zbláznila. Omlouvám se a přeji krásný den :-K

Pěkný recept a určitě chutná skvěle :-K

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, protlak rajčatový, med, chilli, koření oregáno, tymián, cibule, česnek, vývar masový, pivo černé

Přidat fotografie receptu