Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása chimichurri

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Deckard71 Deckard71

Snadný

Doba přípravy 185 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 180 min

185 min (5 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 688 kJ /
2 316 kcal
Bílkoviny126,10 g
Tuky180,00 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 7,38 g
Sůl18,00 g
Sacharidy37,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou vinnou klobásu vložíme do pomalého hrnce, ideálně tak, aby zakryla celé dno. Krok 2: Podlijeme bílým vínem, nejlépe suchým (alespoň je důvod načít láhev, víno bude vhodné k zapíjení výsledku). Opravdu stačí půl deci. Krok 3: Hojně posypeme vinnou klobásu kořením Chimichurri Argentina, cca půl balení. Krok 4: Zapneme na II. stupeň na 3 hodiny, pokud máme čas, klidně na I. stupeň na 6 hodin. Poslední hodinu v obou případech podložíme pokličku vařečkou, ať vinná klobása na povrchu zezlátne. Krok 5: Po vyjmutí vinné klobásy z pomalého hrnce zůstane jen luxusní výpek, nevylévat a použít na servírování (přelít vinnou klobásu nebo přílohu). Servírujeme ideálně s bramborovou kaší. Krok 6: Po všech typech zpracování vinné klobásy (spaření, potírání sádlem, na pánvi, v troubě) je tohle jediný zaručený způsob, že vinná klobása nepraskne, bude vypadat hezky a chutnat výborně.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 8. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása chimichurri

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6ORX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná klobása chimichurri

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6ORX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-):yes: vinnou klobásu máme rádi, chimichurri si nakládám do skleničky je podobné pestu a vydrží několik měsíců. Ideální na maso i zeleninu. Určitě zkusím tento recept :yes: :-K

Suroviny:
klobása vinná, víno bílé,

Přidat fotografie receptu