Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančová omáčka ke kachně

Když se řekne kachna, asi si představíme pečenou kačicu s knedlíky a zelím. Nebo možná pekingskou kachnu? Kachnu na pomerančích? Zkuste si připravit kachní prsa na minutku a k nim pomerančovou omáčku. Nebudete litovat.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie381 kJ /
91 kcal
Bílkoviny0,23 g
Tuky8,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z pomerančů ostrouháme kůru. Opatrně, pouze vrchní část. Vymačkáme šťávu. Odložíme. Krok 2: Šalotku nakrájíme na velmi jemno. Vložíme do kastrolku s kouskem másla. Za stálého míchání orestujeme doměkka. Přidáme cukr a necháme ho rozpustit, neděláme karamel. Krok 3: Přidáme ocet, zamícháme a přidáme pomerančovou šťávu i kůru. Krok 4: Za občasného míchání na malém plameni hodně pomalu redukujeme.
Výsledek by měl mít konzistenci hustého sirupu.

Zveřejněno 9. 9. 2022

Poznámka autorky Eja57

Podáváme ke kachně (na foto prsa sous vide 2 hodiny 58 stupňů, nebo jako minutku) s noky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová omáčka ke kachně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6ORE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová omáčka ke kachně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6ORE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: Třeba s panenkou - to by se určitě hodilo!

Tak ta se mi líbí opravdu moc:-Q:-KMě by chutnala i s minutkovým vepřovým:yes:

Dámy, děkuji.:-K
Hodně záleží na sladkosti pomerančů, může být potřeba přidat špetku cukru či naopak pár kapek octa.

Mně rozhodně taky! :yes: Proto jsem přidala bod, ani bych předtím uvařila. Tuhle skvělou chuť si dovedu představit i bez realizace. ;-) Možná je to tím, že jsem zrozená ve znamení blíženců, a ti prý mají rádi kombinaci masa a ovoce.

mika59: děkuji za názor:-K

Ta by mi chutnala..:yes::yes:

Suroviny:
pomeranče, cukr třtinový, cibule šalotka, máslo, ocet vinný

Přidat fotografie receptu