Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka nejen na grilované maso

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 223 kJ /
531 kcal
Bílkoviny10,55 g
Tuky38,87 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy18,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na másle, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájené houby a podusíme ve vlastní šťávě. Krok 2: Po vydušení houby podlijeme vínem a dusíme dál, dokud se víno nevydusí. Krok 3: Zalijeme smetanou, na mírném ohni povaříme a ke konci přidáme šťopičku koňaku. Krok 4: Před podáváním můžeme posypat nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

TIP: Jak dusit houby? Poradíme jednoduchý postup. Dušené houby se hodí do mnoha houbových pokrmů, k zavařování ve vlastní šťávě nebo mražení

Zveřejněno 17. 9. 2022

Poznámka autora Gregusa

Když máme hodně hub, tak můžeme směs dávat jen na topinky osmahnuté na másle.

Tento recept mám od své neteře ve Švýcarsku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka nejen na grilované maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpPy7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka nejen na grilované maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpPy7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Na grilovaných kotletách něco úžasného.<3:-K Dalo to grilovanému masu další chuťový rozměr.:yes::-)

Suroviny:
houby, máslo, cibule, sůl, pepř, víno bílé suché, smetana ke šlehání, koňak, petrželka

Přidat fotografie receptu