Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oravské bramborové placky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 323 kJ /
1 272 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky1,50 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 92 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy268,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaríme 0,5 kg zemiakov v šupke. Necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme. Krok 2: Zvyšok surových zemiakov (1 kg) aj uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Krok 3: Pridáme škrob a jemne osolíme. Krok 4: Lyžicou z cesta robíme priamo na vymastený plech placky vysoké asi 1 cm s priemerom cca 10 cm. Krok 5: Pečieme na 180 °C asi 20-30 minút, podľa toho, aké tmavé ich chceme mať. Krok 6: Podávame teplé s kyslým mliekom.

TIP: Nejoblíbenější bramborové placky

Zveřejněno 27. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oravské bramborové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RlA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oravské bramborové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RlA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

drahulin: Ďakujem. :-K

Vyzkoušeno a byly moc dobré.

Marie Svarcova: Maruška, áno, niečo podobné, ale veľmi dobré. Recept som dostala od kamarátky, ktorá pochádza z Oravy a s kyslým mliekom to nemá chybu.;-)

:-)<3:yes: zajímavé - je to jako těsto na pravé chlupaté knedlíky ale pečené :-K

Suroviny:
brambory, solamyl, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu