Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční koblihy

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min Plus kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, Plus kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 395 kJ /
2 962 kcal
Bílkoviny80,37 g
Tuky77,75 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy445,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve odvážíme 100 g hladké mouky a smícháme s polovinou odměřeného mléka, lžičkou medu a droždím. Zamícháme a přikryté necháme cca 45 minut kynout. Krok 2: Do mísy dáme žloutky, cukr, změklé máslo a vyšleháme do pěny. Přidáme zbytek hladké mouky (150 g), polohrubou mouku, rum, sůl, kůru, zbylé mléko a vykynuté droždí. Krok 3: Ze všeho vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Mísu přikryjeme a necháme vykynout, cca hodinu. Mezitím smícháme povidla se skořicí, rumem, piškoty a cukrem. Krok 4: Z těsta odebíráme přibližně stejné kousky a plníme povidly. Koblihy uzavřeme a necháme na pomoučené utěrce kynout asi 20-30 minut. Rozehřejeme vyšší vrstvu sádla s olejem. Krok 5: Koblihy smažíme přikryté poklicí, nejdříve vykynutou stranou dolů. Otočíme a dosmažíme už bez poklice dozlatova. Odkládáme na papírové ubrousky. Hotové pocukrujeme.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 28. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBom2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBom2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško děkuji moc :-K:-K

:-)<3:yes::yes: luxusní :yes::-K

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí, žloutek, máslo, cukr, rum, med, kůra citronová, sůl, povidla švestková, skořice, rum, cukr, sádlo

Přidat fotografie receptu