Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo zelné třepáčky

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 32 min Doba tepelné úpravy: 8 min

40 min (32 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie654 kJ /
156 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nastrouháme na středních slzách (velikost mezi malými a velkými slzami) na šestibokém struhadle. Pokud nemáme, tak část nastrouháme na malých a část na velkých slzách. Krok 2: Přidáme zelí bez šťávy a ostatní suroviny. Vše smícháme a lžící odkrajujeme hmotu kterou položíme do rozehřátého oleje. Nepatrně upravíme tvar. Vejde se jich asi 5-6. Zvolna smažíme z obou stran. Krok 3: Další úprava záleží na vlastní fantazii a chuti. Například použijeme strouhaný sýr, čerstvou zeleninu, hrušková povidla, brusinky, čalamádu atd.

TIP: Zelňáky - zelné placky našich babiček

Zveřejněno 5. 10. 2022

Poznámka autorky janky3

Zelí doporučuji z Lídlu v plechovce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo zelné třepáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68oNL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo zelné třepáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68oNL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, zelí kysané, mouka hladká, sůl, koření steakové, olej

Přidat fotografie receptu