Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní kachní stehýnka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie225 kJ /
54 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky0,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kačacie stehná posypene drvenou rascou a osolíme. Dáme do pekáča, zakryjeme a v rúre na 150 °C pečieme bez odkrývania asi 3-3,5 hodiny. Krok 2: Hokaido zbavíme semienok a nakrájame na malé kocôčky.
Čínsku kapustu rozoberieme na jednotlivé listy. Krok 3: Keď sú stehná upečené, pripravíme zeleninu.
Na troche oleja restujeme hokaido asi 5 minút.
Pridáme čínsku kapustu, prelisovaný cesnak a jemne osolíme. Restujeme ďalej iba chvíľku, kým listy nezavädnú. Krok 4: Stehná podávame so zeleninou a zemiakmi pripravenými podľa vlastnej chuti.

TIP: Čím se liší hokaido od jiných dýní

Zveřejněno 16. 10. 2022

Poznámka autorky tejaja

Stehná môžeme použiť aj z celej upečenej kačice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní kachní stehýnka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEp9O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní kachní stehýnka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEp9O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
stehno kachní, dýně hokkaido, zelí čínské, česnek, kmín drcený, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu