Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácené řezy s jablky, krémem a šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

23x32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 604 kJ /
4 446 kcal
Bílkoviny63,72 g
Tuky236,94 g
Vláknina32,71 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 607 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy498,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle do hluboké pánve. Krok 2: Přidáme cukr, máslo, přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a dusíme dokud se šťáva neodpaří, cca 15 minut, odstavíme a necháme vychladnout. Krok 3: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 23x32 vyložíme pečicím papírem. Krok 4: V míse smícháme mouku s práškem, kůrou a špetkou soli. Ve šlehací míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do bílé pěny. Zašleháme po jednom vejce, přidáme mouku a dle potřeby trochu mléka, aby šlo těsto rozetřít. Krok 5: Na plech nejdříve poklademe jablka. Navrstvíme lžící těsto a rozetřeme tak, aby zcela zakrylo jablka. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 35 minut. Upečené vyndáme z trouby a po mírném zchladnutí opatrně překlopíme na čistý papír na rovné podložce, stáhneme pečící papír a necháme zcela vychladnout. Poté i s papírem vrátíme zpět do plechu. Krok 6: Z uvedeného množství uvaříme hustý pudink, ihned vmícháme máslo a nalijeme na jablečnou vrstvu. Stěrkou uhladíme, necháme vychladnout na pokojovou teplotu a potom dáme ztuhnout do chladničky. Nakonec rozetřeme na krém vyšlehanou šlehačku a dozdobíme nasekanými opraženými ořechy nebo strouhanou čokoládou dle chuti.

Zveřejněno 16. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácené řezy s jablky, krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w1v0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácené řezy s jablky, krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w1v0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

mika59: RubyRom: :-K
Včéééra jsem použil OLMA 33% a bylo to OK :yes:
Dnes už tu byli popeláři, ale já stejně nefotím:-)

casino: tak nám sem prosím dejte fotku šlehačky, kterou kupujete. Já jsem opravdu někdy na nervy, když si dávám záležet, aby dezert vypadal dobře a šlehačka nedrží. Děkuji

casino: Tak tady se připojím i já...možná rukama. Ale někdy už hodně dávno, se mi to nestalo..Dnes mám strach dát ušlehanou šlehačku třeba na Pavlovu. Nevydrží, možná 40%.

Dámy, pod dojmem komentářů mám dojem, že žiji někde úúúplně jinde ;-)
V životě jsem nepoužil ztužovač...
Pravda, párkrát se podařilo ze šlehačky vyrobit máslo ;-(, avšak nebylo to špatnou výchozí surovinou, ale podobně jako ve vašem případě to bylo jen a pouze rukama... :-8

zdenka.s: :-) Zdeničko, děkuji za komentář, všude mají skvělé výrobky jen k nám se dováží šmejd - není to vina jejich ale nákupčích (čím levnější objedná tím má větší marži, proto je na těch výrobcích natištěno miniaturně - vyrobeno pro ČR, aby to omylem neprodávali u nich) :-K Hezký večer:-)

Marie Svarcova, RubyRom : dovolím si vstoupit do vaší debaty : sousedka žije v Essenu a vozí mi šlehačku, poprvé jsem byla v šoku, v kelímku je po otevření asi 5cm ,,špunt" z tuhé smetany,ten musím propíchnout a pak vyteče syrovátka (?).Při šlehání nic nestříká okolo a stačí pár otáček metliček a je hotová dokonalá šlehačka .
A smutné je ,že je o více než polovinu levnější než u nás. Hezký den :-K

RubyRom: :-) Romanko děkuji za komentář:-K dříve jsem nemusela dávat žádný ztužovač a vždy se ušlehala dotuha, tu fintu znám také od známého cukráře z mládí ale stejně to nepomůže na to co se u nás teď prodává. :-K přeji krásný den

Krásný zákusek, takové mám ráda. S tou šlehačkou mám také problémy, neušlehá se úplně do tuha pokud nepoužiju ztužovač. Zkoušela jsem i fintu cukrářky Mirky Slavíkové. Ona dá šlehací mísu do mrazáku a pak šlehačku hodně vychlazenou v této nádobě ušlehá a má ji parádní. No nezdařilo se mi tak dokonale jako to má ona. Zřejmě mají v Holandsku lepší šlehačku, u nás je to hnus. Nebo mám prostě smůlu .

zdenka.s: :-) moc děkuji Zdeničko a přeji krásnou a pohodovou neděli:-K

Tak tohle vypadá a jak znám Maruščiny recepty ,i chutná, LUXUSNĚ
A dokonale napsaný recept :-K:-K:-K

Eja57 (moderátorka): :-) moc děkuji, dobré to bylo ale ze 3 kelímků šlehačky se mi poprvé v životě udělalo máslo:-D koupila jsem nové 2 kelímky 33 % a jak je vidět vůbec nedrží - chuťově moc dobré tak příště ztužovač . :-K přeji krásnou neděli

Maruško, nádhera, to bude taaaak dobré :yes::-*

Suroviny:
jablko, máslo, cukr, cukr vanilkový, skořice mletá, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, máslo, vejce, mléko, mléko, pudink vanilkový, máslo, šlehačka, oříšky

Přidat fotografie receptu