Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s náplní z dýně - Pumpkin Pie

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hazel hazel

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby odležení těsta

140 min (40 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uděláme pyré.
Zahřejeme troubu na 200 °C.
Rozpůlíme dýni na dvě půlky, vydlabeme semínka a většinu vláknitých kousků. Dýni položíme na plech řezem dolů. Dýni můžeme na několika místech propíchnout nožem.
Pečeme 45 až 60 minut. Krok 2: Po upečení necháme dýni vychladnout a rozmixujeme do hladka. Potom doděláme náplň.
Vymícháme dohromady vajíčka s oběma cukry, přidáme pyré, smetanu, vanilku, skořici, zázvor, hřebíček a sůl. Vše dobře zamícháme. Krok 3: Připravíme těsto.
Dáme mouku do mísy, přidáme cukr a sůl a promícháme. Přidáme nakrájené studené máslo a zpracujeme, až se těsto začíná spojovat - asi 20 minut. Začneme přidávat studenou vodu, nejdříve 2 lžíce a postupně přidáváme zbytek vody (může se přidat i více když je potřeba) a vypracujeme těsto do hladka. Těsto zabalíme do fólie a dáme do chladničky alespoň na hodinu odležet. Krok 4: Po jedné hodině vyjmeme těsto z chladničky, necháme stát asi 5 minut a potom těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na průměr asi 30 cm. Natočíme těsto na váleček a přeneseme do koláčové formy tak, aby těsto pokrylo dno a hrany formy. Nožem odřízneme těsto 1 cm přes okraj formy. Položíme ten 1 cm na okraj formy a prstem nebo nožem uděláme na okraji vlnky. Dáme znovu takto připravený koláč na asi 20 minut do chladničky. Krok 5: Zahřejeme troubu na 220 °C. Po 20 minutách vyjmeme koláč z chladničky, dáme celou formu na plech a nalejeme náplň do připravené formy. Pečeme při této teplotě 15 minut, potom snížíme teplotu na 190 °C a pečeme dalšich 35 až 45 minut. Koláč asi 1 nebo 2x během pečení otočíme. Zkusíme špejlí asi 4 cm od okraje jestli je čistá. Jestliže kraje koláče začínají být moc hnědé, zakryjeme je proužkem alobalu. Krok 6: Před podáváním necháme vychladnout.

TIP: Jak udělat dýňový koláč

Zveřejněno 17. 10. 2022

Poznámka autorky hazel

Podáváme s kopečkem ušlehané smetany. Celý recepis vypadá složitý, ale opravdu to není težké.

Koláč jsem pekla již několikrát .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s náplní z dýně - Pumpkin Pie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r6v8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s náplní z dýně - Pumpkin Pie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r6v8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Prosím Hazel, aký priemer má tvoja forma? Stačí cesto zo 165 g múky? Moja má priemer 28 cm, dávam trochu viac cesta. Dík.

Marie Svarcova: Marusko ,napsala jsi to presne, dalo me to vice prace nez upeci:-D

:-):yes::yes:Recept se mi líbí, ono to někdy dá víc práce napsat než udělat ale složité to opravdu není, tu náplň znám a je moc dobrá :yes::-K

Suroviny:
dýně, pyré dýňové, vejce, cukr hnědý, cukr krupice, smetana ke šlehání, vanilka, skořice, zázvor, koření hřebíček, sůl, mouka polohrubá, sůl, cukr, máslo, voda

Přidat fotografie receptu