Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso s brambory v hořčičné omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Natalyy

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 325 kJ /
795 kcal
Bílkoviny73,43 g
Tuky19,89 g
Vláknina12,85 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 541 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy75,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a brambory nakrájíme na kostky. Krok 2: Na rozehřátý olej dáme maso a necháme ho zatáhnout. Potom přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Promícháme, podlijeme vodou a necháme dusit asi 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Krok 3: Když se nám vaří maso, tak nakrájíme cibuli na proužky. Potom dáme k masu brambory a dusíme dalších 15 minut. Přidáme cibuli a vaříme. Krok 4: V průběhu vaření smícháme hořčici, hladkou mouku s trošičkou vody a dáme k masu a bramborám, promícháme. Vaříme do zhoustnutí, případně ještě dochutíme.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 18. 10. 2022

Poznámka autorky Natalyy

Jestli máte rádi hodně výrazné omáčky, klidně si přidejte více hořčice dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso s brambory v hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRWE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso s brambory v hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRWE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, brambory, cibule, hořčice, sůl, pepř, kmín celý, paprika sušená sladká, mouka hladká, olej, voda

Přidat fotografie receptu