Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 241 kJ /
1 492 kcal
Bílkoviny50,31 g
Tuky13,56 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,21 g
Sacharidy282,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku. Propracujeme na hladké těsto. Krok 3: Na pomoučeném vále uděláme váleček a rozdělíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na tenkou placku a opečeme na sucho. Krok 4: Pak je potřeme z obou stran rozpuštěným sádlem a z jedné strany potřeme povidly, svineme a posypeme mákem smíchaným s cukrem.

Zveřejněno 23. 10. 2022

Poznámka autorky RubyRom

Tyto placky se dělají naslano i nasladko a názvy jsou různé podle krajů. Někde se dělají i bez vajíčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPlWg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPlWg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-Q:-K

Jana Pá: teflonku dáš na elektriku - ja ju dávam a pečiem na sucho.

magdalenka: to mám asi problém, u nás doma je vše na el. proud, plynové spotřebiče u nás nejsou, jen topení plynem ;-)

Jana Pá: ja robím na hrubej teflonovej panvici a vedľa aj na liatinovej platni (mám sporák s 2 plynovými a 2 elektrickými horákmi). Po upečení nerozlíšíš, ktoré sú kde robené.

Marie Svarcova: a děláš na pánvi nebo litinové plotýnce, díky za informaci.

:-)<3:yes::yes: dělávala jsem k huse nebo alespoň s husím sádlem potřené, byla to dobrota :yes::-K

Také je dělám, ale bez toho vejce, jsou moc dobré. Bohužel, na pánvi. Dělám nasladko s povidly a mákem a naslano jsem dělala k huse. Dobrůtka a bodík letí.

Chce to litinovou plotynku, z pánve to není ono. Já to mám moc ráda naslano, i jako přílohu třeba k dušenému zelí

Suroviny:
brambory, sůl, vejce, mouka hladká, sádlo, povidla švestková, cukr, mák mletý

Přidat fotografie receptu