Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na cibuli s rýží

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 342 kJ /
1 277 kcal
Bílkoviny201,94 g
Tuky42,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 521 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme cibule na drobno a dáme na rozpálený olej do vyšší pánve. Krok 2: Mezitím nakrájíme vepřovou plec na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 3: Když je cibule lehce do zlatova (ne hnědá), přidáme plátky masa, necháme zatáhnout, podlijeme cca 300 ml vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Občas promícháme a podlijeme. Krok 4: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou, dolijeme případný zbytek vody a všechnu tekutinu s cibulí dáme rozmixovat do mixéru do hladka. Krok 5: Vzniklou omáčku dáme zpět do pánve a pokud je třeba, dochutíme solí a lehce zahustíme. Vrátíme zpět maso. Krok 6: Podáváme s vařenou rýží.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 25. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na cibuli s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EROL4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na cibuli s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EROL4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, voda, olej, sůl, pepř, rýže

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu