Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly s ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min +odležení

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava, +odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 221 kJ /
1 487 kcal
Bílkoviny28,34 g
Tuky46,42 g
Vláknina23,90 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy226,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji za stáleho miešania restujeme pšeno asi 5 minút. Krok 2: Pridáme na malé kocky narezané jablko a figy. Krok 3: Zalejeme vodou a privedieme k varu.
Potom ihneď odstavíme, pridáme med, zakryjeme a zabalíme do perín na 30 minút (tak, ako to robíme s pohánkou). Krok 4: Potom vyberieme, premiešame, rozdelíme na taniere, prelejeme roztopeným maslom a posypeme škoricou.
Ihneď podávame.

Zveřejněno 28. 10. 2022

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Ovocie a zelenina ako liek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlpQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlpQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

bofinka: :-*

tejaja: Ze jahly jsou po uvareni horke, ma svuj duvod, jak psano v linku. Jen proto jsem ho pridala.
V zadnem pripade jsem Te nechtela poucovat, ale mozna jsou taci, co nevedi - ani ja jsem nevedela ;-)

bofinka: :-D Vždy som varila pšeno klasicky, už som to tu nižšie písala, že tento recept ma zaujal práve tým, že je robený inak. Nepotrebujem link na varenie pšena, jeme a varíme ho u nás generácie.;-)

Marie Svarcova: Maruška, tým to nebude, doma sme ako deti nemávali z mlyna, ale z obchodu a nikdy horké nebolo. Je predsa jedno, v akom balení a kam to mlyn expeduje. Dodávajú aj v malom balení do obchodov. A skutočne som pšeno horké nemala nikdy. O horkom pšene som sa prvý raz dočítala až tu na topkách, dovtedy som ho jedla celý život a nič také netušila. ;-)

tejaja: OK možná je to tím, že ho máš přímo ze mlýna, proto je tak dobré - příště zkusím :-K

Marie Svarcova: Maruška, nikdy nesparujem pšeno horúcou vodou, ani doma sme to nikdy nerobili, a nikdy nie je horké. ;-) Normálne ho prepláchnem a tým to končí.
Pšeno predvarené nebolo, ja si kupujem pšeno priamo z mlyna vo veľkom 5 kg plátenom vrecku. Recept ma zaujal práve pre ten postup, či bude pšeno mäkké. Bolo. ;-)

:-):yes: :yes:zajímavý recept, :-K jen mám poznámku - možná jsi měla koupené jáhly (pšeno) předvařené jinak by se měly několikrát přelít horkou vodou, aby nebyly hořké a pak se vaří jako rýže.

Suroviny:
jáhly, voda, olej, jablko, fíky čerstvé, med, máslo, skořice

Přidat fotografie receptu