Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené červené zelí s povidly

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 488 kJ /
595 kcal
Bílkoviny4,37 g
Tuky15,93 g
Vláknina15,47 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy79,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájenou najemno orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme lžíci cukru a po rozpuštění přidáme zelí nakrouhané na nudličky a nahrubo nastrouhané jablko. Krok 2: Podlijeme vínem, doplníme vodou tak do poloviny zelí a přidáme koření. Vaříme bez poklice do poloměkka. Krok 3: Přidáme najemno nastrouhanou bramboru a vodu podle potřeby, zelí nesmí plavat. Dovaříme doměkka, vmícháme povidla a dochutíme podle chuti cukrem nebo octem.

TIP: Jak připravit hlávkové zelí

Zveřejněno 30. 10. 2022

Poznámka autorky mika59

Povidla dají zelí příjemnou chuť. Dala jsem dvě lžíce, klidně dejte jednu a pak přidejte a dochuťte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené červené zelí s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w1oG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené červené zelí s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w1oG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
zelí hlávkové, jablko, brambory, cibule, víno, sádlo, cukr, povidla švestková, koření hřebíček, skořice celá, sůl, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu