Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá vepřová pečeně

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

StefanieB StefanieB

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 661 kJ /
1 592 kcal
Bílkoviny235,04 g
Tuky61,31 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 506 mg
Sodík 485 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy22,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší dílky. Česnek oloupeme. Pečeni osušíme a ze všech stran dobře osolíme a opepříme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm zprudka opečeme na straně tukového krytí dozlatova. Dáme stranou. Krok 3: Pekáč pokryjeme cibulí, česnekem a větvičkami tymiánu. Doprostřed umístíme pečeni (tukem nahoru), zalijeme vývarem a dáme péct do trouby rozehřáté na 150 °C. Pečeme asi 60 až 90 minut, dokud pečeně nedosáhne vnitřní teploty okolo 70 °C. Krok 4: Upečenou pečení dáme stranou do tepla a necháme chvíli odpočinout. Šťávu scedíme, v rendlíku svaříme a vmícháme lžíci studeného másla. Pečeni nakrájíme na tenké plátky a podáváme společně se šťávou.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 30. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ynvA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá vepřová pečeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ynvA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, vývar masový, česnek, cibule, tymián, olej, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu