Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 661 kJ / 1 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,04 g |
Tuky | 61,31 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 506 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší dílky. Česnek oloupeme. Pečeni osušíme a ze všech stran dobře osolíme a opepříme.
Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm zprudka opečeme na straně tukového krytí dozlatova. Dáme stranou.
Krok 3: Pekáč pokryjeme cibulí, česnekem a větvičkami tymiánu. Doprostřed umístíme pečeni (tukem nahoru), zalijeme vývarem a dáme péct do trouby rozehřáté na 150 °C. Pečeme asi 60 až 90 minut, dokud pečeně nedosáhne vnitřní teploty okolo 70 °C.
Krok 4: Upečenou pečení dáme stranou do tepla a necháme chvíli odpočinout. Šťávu scedíme, v rendlíku svaříme a vmícháme lžíci studeného másla. Pečeni nakrájíme na tenké plátky a podáváme společně se šťávou.
Zveřejněno 30. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatá vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynvA
Moje poznámka
Šťavnatá vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynvA
Nejnovější recepty
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 11 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 14 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 17 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno před 22 hodinami
Plzeňský špíglák
Přidáno 12. 11. 2024 20:01
Kaštanová polévka
Přidáno 12. 11. 2024 20:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Daniela z Hell's Kitchen ujíždí na tataráku a bojí se cukrařiny: Vlastní restauraci bych nechtěla, vzala by mi moji lásku, říká
Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 9 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 9 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 12 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 13 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 13 hodinami
Paštika z jater a bůčku
Pepe1966 před 14 hodinami
Zapékaný květák
tamarit před 17 hodinami
Kuře pečené na soli
borovec před 20 hodinami
Čočková polévka
lunav1 před 20 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
lunav1 před 20 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
vývar masový,
česnek,
cibule,
tymián,
olej,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (1)