Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vaječný koňak II.

Vánoce a vůbec zima je období, kdy si zatoužíme dát něco dobrého na zahřátí. Vaječný koňak je proto dobrou volbou. Na pečení sněhového cukroví potřebujeme bílky a žloutky tak ideálně využijeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hana_tvaruzkova hana_tvaruzkova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby odležení

15 min (15 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 litry

2litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 537 kJ /
3 236 kcal
Bílkoviny52,30 g
Tuky94,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,23 g
Sodík 327 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy237,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukry vyšleháme do pěny. Krok 2: Do směsi přidáme Salko, smetanu a kondenzované mléko. Vše zalijeme rumem a dobře promícháme. Krok 3: Necháme 3 týdny uležet.

TIP: Vaječný koňak - návod na přípravu likéru

Zveřejněno 9. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vaječný koňak II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQkK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vaječný koňak II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQkK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, salko, smetana, mléko, rum

Přidat fotografie receptu