Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí hřbet se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 659 kJ /
1 352 kcal
Bílkoviny12,20 g
Tuky135,05 g
Vláknina6,28 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,60 g
Sacharidy20,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze hřbetů vyloupneme válečky masa a osolíme. V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo, orestujeme a vložíme 4 válečky masa. Osmahneme je a zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Krok 2: Dusíme pod pokličkou doměkka. Pokud je třeba podlijeme trochu vodou nebo vývarem. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, výpek vysmahneme, zaprášíme moukou, přilijeme trochu vývaru a promícháme.
Provaříme. Krok 4: Nakonec vlijeme smetanu a zjemníme máslem. Pokud je třeba, dosolíme. Omáčku přecedíme.

TIP: Jak porcovat králíka a nejlepší recepty z králičího masa

Zveřejněno 12. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQkv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbet se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQkv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Komtesina: Tak to mám velkou radost, moc děkuji :-K

Výborné, mňam. Dnes jsem uvařila s knedlíkem a všichni si pochvalovali.:yes:

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes::-K Pěkná nadílka receptů jeden lepší než druhý SUPER :-K

Suroviny:
hřbet králičí, sádlo, máslo, koření nové koření, pepř, bobkový list, špek, sůl, cibule, česnek, vývar masový, mouka hladká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu