Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 268 kJ / 6 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,47 g |
Tuky | 391,15 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 931 mg |
Sodík | 915 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 600,44 g |
Postup přípravy
Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít i jinou formu (použila jsem formu srdce). Krok 2: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 °C 15-20 minut. Uděláme test vpichem špejle a pokud zůstane suchá, formu vyjmeme. Po upečení necháme korpus vychladnout a rozřízneme na dva pláty. Krok 3: Vrátíme první plát do formy, potřeme karamelem, zakryjeme druhým plátem a dáme na 20 minut do lednice. Krok 4: Mezitím oloupeme mango, nakrájíme na plátky a želatinu namočíme do studené vody. Krok 5: Do šlehače dáme mascarpone, cukr a mícháme na prvním stupni do hladka.
Přidáme šlehačku pokojové teploty a dále mícháme na druhém stupni až nám šlehačka v krému zhoustne. Chceme-li, tak nyní přidáme potravinářskou barvu a ještě zamícháme. Krok 6: Odebereme cca 4-5 lžic krému do menšího kastrolku, zahřejeme, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do doby, až se plátky dobře rozpustí.
Směs s želatinou vrátíme do šlehače a dobře promícháme. Krok 7: Formu vyndáme z lednice, poklademe plátky manga a potřeme hotovým krémem a dáme opět do lednice ztuhnout. Nejlépe přes noc. Krok 8: Hotový dort zdobíme dračím ovocem dle naší fantazie. Místo dračího ovoce lze dozdobit i jinak.
Zveřejněno 13. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo-mangový dortík s karamelem, krémem z mascarpone a šlehačky s dračím ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RoL
Moje poznámka
Čokoládovo-mangový dortík s karamelem, krémem z mascarpone a šlehačky s dračím ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RoL
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 5 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 14 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 2 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 3 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 6 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 7 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 7 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 7 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 9 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 9 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 9 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr,
vejce,
mléko,
olej,
kakao,
prášek do pečiva,
karamel,
mango,
mascarpone,
cukr,
smetana,
želatina,
potravinářské barvivo,
ovoce
Komentáře (9)