Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Odpalované banánky s pistáciovým krémem

Zákusky z odpalovaného těsta jsou jedinečné svojí křehkou chutí. Můžete z něj připravit třeba banánky, připomínající francouzské éclairs. Citronová poleva na povrchu a pistáciový krém dotváří skvělý chuťový zážitek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 23 kusů

23kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 868 kJ /
3 315 kcal
Bílkoviny63,43 g
Tuky194,72 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 1,05 g
Sůl2,46 g
Sacharidy325,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pudink uvaříme dle návodu na obalu, ale pouze jen z množství mléka, uvedeného v receptu. Krok 2: Na uvařený pudink přitiskneme fólii a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krok 3: Poté do pudinku zašleháme máslo o pokojové teplotě, Termix a uložíme do lednice. Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Plech vyložíme podložkou, nebo papírem na pečení. Krok 5: Do většího hrnce dáme vodu, tuk a špetku soli, přivedeme k varu. Krok 6: Do vroucí směsi nasypeme naráz všechnu mouku a ihned důkladně mícháme vařečkou až se přestane lepit na dno a stěnu hrnce, poté odstavíme. Krok 7: Do hladké, ještě vlažné hmoty vařečkou nebo metličkou zapracujeme postupně vejce, vždy až je jedno úplně zapracované do těsta dáme další (trvá to cca 5 minut). Krok 8: Těsto dáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na připravený plech požadované tvary banánků.  Krok 9: Dáme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Během pečení neotvíráme troubu. Krok 10: Poté teplotu stáhneme na 140-150 °C a dopečeme ještě 10 minut. Krok 11: Necháme vychladnout, rozkrojíme pilkovým nožem a naplníme připraveným krémem. Dáme ztuhnout do ledničky a připravíme v misce polevu třením uvedených surovin do hladké konzistence. Krok 12: Povrch naplněných banánků potřeme polevou a můžeme posypat sekanými pistáciemi. Necháme polevu zaschnout a podáváme.

TIP: Jak na éclairs?

Zveřejněno 20. 11. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Místo polevy můžeme banánky polévat čokoládou dle chuti hořkou nebo mléčnou. Kusů podle velikosti a tvaru bude 20-26.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odpalované banánky s pistáciovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w1lq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odpalované banánky s pistáciovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w1lq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

zdenka.s: :-):-D:-D:-D;-) však jsem na Tvé přání držela do teď palce - tak už můžu jít něco dělat ;-) díky za zprávu - věděla jsem, že to dobře dopadne :-K krásný den

Moje první odpalované těsto a povedlo se 😃😃 banánky jsou upečené, krém budu dělat z vanilmixu a pistáciové pasty ,mám i s kousky oříšků,tak uvidím
Držela jsem se přesně receptu a jsem šťastná ,děkuji, Maruško,za rady :-K:-K:-K:-K:-K

zdenka.s: :-) moc děkuji za komentář, odpalované těsto je velmi jednoduché a trvá to chvilku jen nesmíš otevřít troubu při pečení (byly by jen placičky) ten pistáciový se dá koupit ve větších marketech Tesco, Globus ap. ale můžeš udělat třeba jahodový nebo kokosový ty mají všude - zase to bude jiné a taky dobré. Určitě to zvládneš ;-) Hezkou, odpočinkovou neděli:-K

Marie Svarcova: Maruško , naprosto úžasný recept , tohle kdyby se mi povedlo,tak to bude můj splněný sen :-D fakt . Bojím se odpalovaného ,ale podle Tvého receptu zkusím, dokonale popsaný postup a vše co nepolíbená pekařka potřebuje vědět :-K:-K škoda, že nemám ten pudink
Hezkou neděli :-):-):-K a velký dík

Suroviny:
voda, tuk, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, pudink pistáciový, cukr moučkový, máslo, termix, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu