Sádlo skoro bez práce
Vyškvařit vepřové sádlo a škvarky k dokonalosti, není vlastně žádná věda. Stačí kvalitní výchozí suroviny, potom také nespěchat a dopřát sádlu řádnou péči a pozornost. Vůni domácího sádla a škvarkům se nic nevyrovná!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 614 kJ / 8 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 990,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo nakrájíme na kostky 1,5-2 cm.
Krok 2: Celolitinový kastrol od začátku zahříváme na co nejnižším plameni, vsypeme nakrájené sádlo a přidáme cca 100 ml vody.
Krok 3: Jakmile uslyšíme, že se v kastrolu něco děje, sádlo promícháme. Sledujeme a občas zamícháme, jen aby se od sebe oddělily škvarky.
Krok 4: Když jsou škvarky zlatavé až světlehnědé, sundáme z plamene, sádlo slijeme do sklenic a vybereme škvarky do mísy.
Zveřejněno 24. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlo skoro bez práce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8Dz1
Moje poznámka
Sádlo skoro bez práce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8Dz1
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 7 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 8 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 10 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 11 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 40 minutami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 1 hodinou
Rajská omáčka
Laelenka před 1 hodinou
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 1 hodinou
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Bezlepková bábovka
Wizulle před 2 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 2 hodinami
Komentáře (3)