Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 180 min

300 min (120 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 826 kJ /
10 953 kcal
Bílkoviny887,50 g
Tuky822,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,15 g
Sodík 2,78 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na 2-3 cm kostky, promícháme se solí a dáme na cca 2 hodiny do lednici uležet.
Mezitím vyvaříme sklenice a nakrájíme kůži na čtverce asi tak 5x5 cm. Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno čtverec kůže, naplníme masem, opět dáme čtverec kůže, lžíci převařené vody, lžičku sádla a zavíčkujeme. Sklenice by měly být naplněné tak 1 cm pod okraj. Krok 3: Vaříme první den na 95 °C 2 hodiny a druhý den ještě 1 hodinu.

Zveřejněno 29. 11. 2022

Poznámka autorky medanek

Je to výborné k čerstvému chlebu, nebo i ohřáté k bramborám s jakoukoliv zeleninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYw5y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené maso ve vlastní šťávě, jak dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYw5y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Marie Svarcova: Ano Maruško, máš pravdu :-):-K

kimlo: Děkuji, určitě vyzkoušej :-K

:-)<3:yes: zrovna jsem minulý týden zavářela, už roky to dělávám jako jedlé dárky. Bez rychlosoli maso nebo paštika šedne. :-K

Fantastické! Určite vyskúšam! :yes:

mika59: Děkuji Miládko, tentokrát jsem poprvé použila rychlosůl a budu již dávat i nadále. Maso je opravdu krásně růžové, ale proto se to musí nechat chvíli uležet.
:-K:-K

Máš to jako vždy, dokonalé :yes::yes: Použila si rychlosůl? máš to krásně růžové. Já jsem nedávno dělala a mělo úplně jinou barvu..:-)

Suroviny:
kýta vepřová, bůček bez kosti, rychlosůl, kůže z bůčku, voda, sádlo vepřové

Přidat fotografie receptu