Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes z vepřového masa

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

6 sklenic

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 743 kJ /
5 914 kcal
Bílkoviny317,70 g
Tuky497,50 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 930 mg
Sodík 9,17 g
Sůl22,00 g
Sacharidy9,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem připravíme dobře umyté sklenice a víčka. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek s roštem uprostřed. Krok 2: Očištěné maso nakrájíme na menší kostky, promícháme v pekáči se solí a pepřem, pro chuť přidáme víno. Mám pekáče Ultra Pro, kde není potřeba maso podlévat, ale pokud máte jiný pekáč postupujte tak jak jste zvyklé péct pomalu maso. Pekáč zakrytý poklicí dáme do předehřáté trouby a budeme péct cca 3-4 hodiny. Krok 3: Poté odkryjeme a zkusíme jak je maso měkké, můžeme nechat v základní verzi sůl a pepř nebo dochutit kořením, česnekem (ale počítáme s tím, čím více ingrediencí přidáme tím dříve se bude kazit) a podle potřeby vypneme nebo ještě další hodinu pečeme. Krok 4: Maso má být úplně měkké tak, aby se samo rozpadalo, šlo lehce rozmačkat šťouchadlem na brambory nebo natrhat vidličkou. Upečené maso rozmačkáme nebo natrháme, přendáme do sklenic a zalijeme horkou vypečenou šťávou se sádlem. Krok 5: Naplníme sklenice 1 cm pod okraj, dobře otřeme okraje a zavíčkované otočíme dnem vzhůru - pozor jsou hodně horké, použijeme chňapky! Vychladlé uskladníme v lednici do druhého dne, poté přemístíme do chladné spíže apod. Vydrží nejméně 2 měsíce (asi by vydrželo i déle ale ...). Podáváme s chlebem, nakládanými okurkami, cibulí, paprikami nebo chutney apod.

TIP: Jak zavařit maso

Zveřejněno 30. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rillettes z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp94X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rillettes z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp94X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

magdalenka: :-) děkuji za komentář ;-) super, já ho nemám ale jde to v něm a je to dobrota :-K

Skvelé voľačo, robím v pomalom hrnci.

Suroviny:
bůček vepřový, krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, víno bílé

Přidat fotografie receptu