Suroviny pro 1 dávka
6 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 743 kJ / 5 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 317,70 g |
Tuky | 497,50 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 930 mg |
Sodík | 9,17 g |
Sůl | 22,00 g |
Sacharidy | 9,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem připravíme dobře umyté sklenice a víčka. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek s roštem uprostřed.
Krok 2: Očištěné maso nakrájíme na menší kostky, promícháme v pekáči se solí a pepřem, pro chuť přidáme víno. Mám pekáče Ultra Pro, kde není potřeba maso podlévat, ale pokud máte jiný pekáč postupujte tak jak jste zvyklé péct pomalu maso. Pekáč zakrytý poklicí dáme do předehřáté trouby a budeme péct cca 3-4 hodiny.
Krok 3: Poté odkryjeme a zkusíme jak je maso měkké, můžeme nechat v základní verzi sůl a pepř nebo dochutit kořením, česnekem (ale počítáme s tím, čím více ingrediencí přidáme tím dříve se bude kazit) a podle potřeby vypneme nebo ještě další hodinu pečeme.
Krok 4: Maso má být úplně měkké tak, aby se samo rozpadalo, šlo lehce rozmačkat šťouchadlem na brambory nebo natrhat vidličkou. Upečené maso rozmačkáme nebo natrháme, přendáme do sklenic a zalijeme horkou vypečenou šťávou se sádlem.
Krok 5: Naplníme sklenice 1 cm pod okraj, dobře otřeme okraje a zavíčkované otočíme dnem vzhůru - pozor jsou hodně horké, použijeme chňapky! Vychladlé uskladníme v lednici do druhého dne, poté přemístíme do chladné spíže apod. Vydrží nejméně 2 měsíce (asi by vydrželo i déle ale ...). Podáváme s chlebem, nakládanými okurkami, cibulí, paprikami nebo chutney apod.
Zveřejněno 30. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rillettes z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp94X
Moje poznámka
Rillettes z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp94X
Nejnovější recepty
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 13 minutami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 16 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 54 minutami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 56 minutami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 10 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 13 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 15 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 15 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 15 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé
Komentáře (2)