Steak s omáčkou z pečeného česneku a brambory v popelu
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 906 kJ / 1 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,48 g |
Tuky | 62,18 g |
Vláknina | 55,40 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 220,42 g |
Postup přípravy
Brambory vložte do pekáčku a řádně promaštěte ze všech stran, včetně zářezů rozpuštěným máslem.
Důkladně osolte.
Pečte v předehřáté troubě na horní a dolní ohřev 200 °C cca 40 minut. Krok 3: Česnekovým neoloupaným palicím ukrojte stříšku. To znamená ze strany, kde vyrůstala nať cca 1.5 cm, tak, aby byla vidět dužnina stroužků.
Zabalte každou palici zvlášť do alobalu a vložte do trouby k bramborám. Nebojte se množství, po upečení jsou výborné, nasládlé chuti. Krok 4: 5 minut před dopečením brambor ugrilujte steaky na rozpálené grilovací pánvi z každé strany 2 minuty.
Zabalte steaky do alobalu. Vložte do vyhřáté (už vypnuté) trouby, ze které jste vyndali brambory a česneky. Krok 5: Česneky vybalte a vymačkejte ze slupky upečené stroužky do vysoké nádoby. Pokud jsou dobře upečené, jde to snadno, jako máslo.
Přidejte smetanu, sůl a pepř. Rozmixujte tyčovým mixérem.
Omáčku prohřejte v rendlíku, ochuťte solí a pepřem. Krok 6: Upečené brambory naskládejte do grilovacího tácku nebo starého pekáčku. Naneste na ně 2 hrsti sena.
Přeneste ven nebo na balkon (hodně to čadí) a seno zapalte. Jakmile seno dohoří, vyndejte z tácku neshořelé zbytky stébel a brambory protřeste v popelu. Krok 7: Servírujte steak přelitý omáčkou a brambory. Posypte klíčky nebo bylinkami, dle možností.
Zveřejněno 8. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak s omáčkou z pečeného česneku a brambory v popelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlKR
Moje poznámka
Steak s omáčkou z pečeného česneku a brambory v popelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlKR
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
brambory,
česnek,
smetana,
máslo,
koření steakové,
sůl mořská,
pepř,
klíčky,
králík
Komentáře