Suroviny pro 1 dávka
Množství je do 2 minitoustovek (formy).
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 880 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 458,76 g |
Tuky | 83,17 g |
Vláknina | 1,66 g |
Cholesterol | 960 mg |
Sodík | 13,32 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 3,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa ukrojíme 4 pláty (do každé formy dva kusy) velikosti dna formy, silné cca 2,5 cm a zbytek masa pokrájíme na kostky 1-2 cm.
Krok 2: Pláty i kostky dáme do mísy, přidáme sůl a ručně masírujeme nejméně ½ hodiny. Během masírování masa postupně přileváme ledovou vodu. Tato fáze je velmi důležitá k tomu, aby se šunka nedrolila a držela pohromadě.
Když je maso pořádně promíchané a lepí se už na ruce, přikryjeme fólií a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Druhý den vyndáme maso vcelku (pláty) a do zbytku přidáme pistácie, mandle a papriku a ještě promícháme.
Formy vysteleme fólií. Krok 4: Na dno položíme první plát masa, dobře upěchujeme a dáme pokrájenou část.
Opět vše pořádně upěchujeme (nesmí tam být mezery a vzduch), položíme druhý plát masa, opět pěchujeme a pokrájenou část. Překryjeme fólií a víko formy stlačíme jak jen to půjde.
Opět necháme do druhého dne v lednici odpočívat. Krok 5: Ohřejeme vodu na 75 °C, ponoříme formy a vaříme 90 minut.
Po uvaření rychle vložíme do studené vody, kde necháme dokud není pořádně vychlazená.
Když je maso pořádně promíchané a lepí se už na ruce, přikryjeme fólií a necháme v lednici do druhého dne. Krok 3: Druhý den vyndáme maso vcelku (pláty) a do zbytku přidáme pistácie, mandle a papriku a ještě promícháme.
Formy vysteleme fólií. Krok 4: Na dno položíme první plát masa, dobře upěchujeme a dáme pokrájenou část.
Opět vše pořádně upěchujeme (nesmí tam být mezery a vzduch), položíme druhý plát masa, opět pěchujeme a pokrájenou část. Překryjeme fólií a víko formy stlačíme jak jen to půjde.
Opět necháme do druhého dne v lednici odpočívat. Krok 5: Ohřejeme vodu na 75 °C, ponoříme formy a vaříme 90 minut.
Po uvaření rychle vložíme do studené vody, kde necháme dokud není pořádně vychlazená.
Zveřejněno 10. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vrstvená domácí šunka, jak dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oQO
Moje poznámka
Vrstvená domácí šunka, jak dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oQO
Nejnovější recepty
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Hrnkový beránek
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno 11. 4. 2025 17:43
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno 11. 4. 2025 17:28
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno 11. 4. 2025 17:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé langoše
Martas_ před 33 minutami
Hospodský zelný salát
milede před 1 hodinou
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
libusekubinova54 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
vikinka09 před 3 hodinami
Strouhané řezy s jablky
Lenifuk před 5 hodinami
Cookies s kousky čokolády
ulrivhv před 5 hodinami
Afrika řezy
evik_svistik před 5 hodinami
Cikánský řízek
DanyDong před 5 hodinami
Pečené třepané brambory
DanyDong před 5 hodinami
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
mmartinjjakubec před 5 hodinami
Suroviny:
kotleta,
voda,
rychlosůl,
sůl,
ořechy pistácie,
mandle plátkové,
paprika sušená sladká
Komentáře (6)