Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 553 kJ / 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18,00 g |
Sůl | 45,00 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Necháme marinovat přes noc. Krok 4: Soli se nebojíme, koleno si ji vezme samo kolik potřebuje, nikdy nebylo přesolené.
Cukr dodá masu růžovou barvu. Sladké není. Krok 5: Ráno dáme do pekáče, přikryjeme druhým pekáčem, vložíme do trouby a pečeme asi 4 hodiny. Podlijeme čistou vodou. Krok 6: Dlouhou ocelovou jehlou zkoušíme, jestli je maso měkké. Krok 7: Na kosti nesmí zůstat kousek masa. Kost se musí vyndat bez pomoci nože.
Zveřejněno 14. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečené vepřové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYQ3M
Moje poznámka
Pomalu pečené vepřové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYQ3M
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 19 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 18 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
sůl,
koření nové koření,
pepř,
česnek,
cukr moučkový
Komentáře (4)