Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené vepřové koleno

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

IvanDunda IvanDunda

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min bez doby marinování

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie553 kJ /
132 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18,00 g
Sůl45,00 g
Sacharidy31,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno omyjeme a nařízneme kůži lehce kolem dokola jako spirálu. Krok 2: Vetřeme přiměřeně sůl a pepř do kůže. Krok 3: Vložíme do hrnce, zalijeme vodou s cukrem a zbytkem soli. Koleno musí být celé ponořené. Podle chuti přidáme nové kořeni a česnek.
Necháme marinovat přes noc. Krok 4: Soli se nebojíme, koleno si ji vezme samo kolik potřebuje, nikdy nebylo přesolené.
Cukr dodá masu růžovou barvu. Sladké není. Krok 5: Ráno dáme do pekáče, přikryjeme druhým pekáčem, vložíme do trouby a pečeme asi 4 hodiny. Podlijeme čistou vodou. Krok 6: Dlouhou ocelovou jehlou zkoušíme, jestli je maso měkké. Krok 7: Na kosti nesmí zůstat kousek masa. Kost se musí vyndat bez pomoci nože.

TIP: Domácí zabijačka je tradice. Jaké recepty jsou s ní spojené?

Zveřejněno 14. 12. 2022

Poznámka autora IvanDunda

Za koleno takto pečené vás každý, kdo má rád koleno, pochválí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené vepřové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQ3M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené vepřové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQ3M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

SilviaD: já to peču ve sporáku který je na dřevo takže teplotami někdy klesne kolem stovky někdy pod někdy nad ale udržuji to maximálně do 140 a hlavně je to pekáč na pekáč přikryto

Páči sa mi to marinovanie v náleve. Koleno robievam ale takto bude určite rovnomernejšie nasolené. Napíšte prosím ešte pri akej teplote ho pečiete.

Výborná vec! :yes:

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
koleno vepřové, sůl, koření nové koření, pepř, česnek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu