Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupské řezy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 846 kJ /
441 kcal
Bílkoviny6,50 g
Tuky4,70 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy88,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hotové linecké těsto (zbylé z jiného pečení) necháme v chladničce chvíli odležet. Krok 2: Těsto pak rozválíme na plát tak akorát silný, aby šel posléze rolovat. Plochu posypeme kakaem a kakao rozetřeme. Pak rovnoměrně posypeme nasekanými oříšky a kandovanou kůrou. Krok 3: Opatrně pomocí nože začneme rolovat pevnou roládu. Kousek zarolujeme a řádně přimáčkneme. Občas se těsto může protrhnout, ale zmáčknutím se zacelí. Celou roládu ještě jednou řádně zmáčkneme a dáme do lednice. Krok 4: Ztuhlé těsto nakrájíme na řezy, viz obrázek. Ukládáme je na plech s papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 170-180 °C upečeme. Jsou poměrně rychle upečené.

TIP: Linecké cukroví

Zveřejněno 17. 12. 2022

Poznámka autorky janky3

Když zbylé linecké těsto nevyjde na celý plech a od jiného např. princezkového také, smícháme je dohromady a dáme na chvíli do lednice.

Pojmenovala jsem je Biskupské řezy, protože je v nich náplň jako do Biskupského chlebíčku, co pekla moje babička.

Máte další druh cukroví, aniž byste ho plánovali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkDvv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkDvv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto linecké, kakao, kůra pomerančová kandovaná, oříšky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu