Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z vepřové plece

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 146 kJ /
1 469 kcal
Bílkoviny125,42 g
Tuky87,58 g
Vláknina20,29 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy38,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji ji zesklovatíme do růžova. Přisypeme papriku a utřený česnek. Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené kousky masa a orestujeme. Pak přidáme sůl, pepř, majoránku a kmín. Podlijeme a necháme dusit cca hodinu až hodinu a půl, podle tuhosti masa. Krok 3: Jakmile je maso skoro měkké, zahustíme ho moukou nebo jíškou a necháme ještě pozvolna provařit, až je maso úplně měkké. Krok 4: Podávala jsem s kynutým knedlíkem.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 19. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z vepřové plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73851

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z vepřové plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73851

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová bez kosti, cibule, paprika čerstvá červená, kmín drcený, olej rostlinný, majoránka, česnek, pepř černý, sůl, voda, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu