Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštičky z listového těsta

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 plechy

3plechy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 200 ° C a plechy vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Z plátu listového těsta vykrájíme kolečka o Ø 5,5 cm a z poloviny vykrájíme ještě středy Ø 3,5 cm. Z jednoho plátu vykrojíme celkem 12 plných koleček a 12 s dírkou. Krok 3: Vršek každého kolečka opatrně potřeme rozšlehaným vejcem tak, aby nebyl pomazaný bok. Nejlépe a nejspolehlivěji to jde prstem. Mašlovačkou se vždy vejce někde dostane, i na boky. Je to důležilé, jinak by těsto nevyběhlo stejnoměrně.
Kolečka s dírkou dáme na ta plná a potřeme vrch. Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby jen na několik minut - paštičky jsou velmi rychle upečené dozlatova, hlídáme. Vychladlé naplníme náplněmi podle své chuti, jsou uvedeny příklady. A ozdobíme také tím, co máme rádi. Krok 5: Pokud použijeme čerstvé ovoce (omyté, osušené, nakrájené) doporučuji rozpustit namočený změklý 1 plátek želatiny 10 sec /600 W ve skleněné mističce a želatinou ovoce potřít, aby nezhnědlo a vydrželo svěží. Krok 6: Uvedené množství náplně vystačí cca na 3 těsta. Odkrojky můžeme dát na plech, potřít vejcem, mírně osolit a posypat drceným kmínem nebo kořením podle chuti, upečené zmizí bleskově.

TIP: Jednohubky z listového těsta

Zveřejněno 21. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštičky z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkZwp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštičky z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkZwp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

hazel: :-) moc děkuji za komentář a přeji veselého Silvestra a do nového roku zdraví, štěstí a pohodu. :-K

RubyRom: :-)Romanko moc děkuji za komentář a přeji hezké a veselé prožití konce roku a do nového hodně zdraví, štěstí, úspěchů celé rodině a mír nejen v duši:-K

Marusko to je moc pekne , krasne ozdobene, :-K

Maruško, máš to moc pěkné :-K:yes:

carpp: trochu si pleteš pojmy : Paštika je něco jiného než paštička - paštičky z listového těsta, které se dají naplnit snad čímkoliv naslano i nasladko.
Základem je vždy listové těsto, které rozválíme a ze kterého požadovaný tvar vykrojíme nadvakrát, v jednom vykrojíme menší kolečko uprostřed. Plný tvar potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou, na to dáme vykrojený tvar a znovu potřeme vejcem, aby měly paštičky pěknou barvu a dáme upéci do trouby. Klidně prudčeji na 200°C, do zlatova.
Paštiky dělám většinou játrové také jako jedlé dárky, Paštičky jsou různě naplněné jako pohoštění. - Zkus třeba google:-K dík za komentář a přeji krásný zbytek dne.

Paštika je masný výrobek, obvykle krémové konzistence a specificky kořeněný. V receptu je popisována příprava zákusků, které lze nazvat třeba jednohubky, kanapky, košíčky a podobně. Jako náplň je možné použít jemnou paštiku (paštičku), ale v receptu tato varianta není.
Přesto přeji upřímně dobrou chuť.

Suroviny:
těsto listové, vejce, sýr, máslo, sůl, hruška, olivy černé, šunka, máslo, sůl, paprika sušená uzená, petrželka, paprikáš

Přidat fotografie receptu