Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Timovo utopenci

Utopenci jsou klasika, na kterou má každý svůj vlastní recept. Někdo je krájí na kolečka, jiný pouze prořezává. Uvažujete-li o jejich přípravě, můžete vyzkoušet následující recept, základem je kvalitní uzenina a cibule, zalité octovým nálevem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

flanti flanti

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme nálev č. 2. Nalijeme do hrnce ocet, vodu a přidáme vše ostatní. Přivedeme k varu, krátce svaříme a necháme vychladnout. Krok 2: Nakrájíme špekáčky a cibuli na kolečka nebo půlkolečka, vložíme do misky a promícháme. Krok 3: Promíchanou cibuli a špekáčky rozdělíme do čistých sklenic. Řádně napěchujeme. Krok 4: Připravíme nálev č.1, který se nevaří. Pouze vše společně promícháme do rozpuštění cukru. Rozlijeme do sklenic společně s nálevem č.2. Krok 5: Uzavřeme víčky a necháme odležet alespoň 2 dny v chladu.

TIP: Utopenci a další naložené dobroty

Zveřejněno 24. 12. 2022

Poznámka autora flanti

Pokud má někdo návrh na úpravu či vylepšení receptu, budu rád za zpětnou vazbu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Timovo utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPlEn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Timovo utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPlEn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

supr bašta:-*:-*:-*

Dobrý den, naprosto luxusní utopenci, nezbude ani kapka láku. Děláme pravidelně:yes:

Zajímavý a velmi povedený recept. Jedny z nejlepších utopenců, co jsem jedla. Už mají místo v mé kuchařce. Děkuji a těším se na vaše další recepty:-8

Suroviny:
špekáček, cibule, voda, cukr, ocet, olej, pepř čtyř barev, ocet, voda, cukr, koření nové koření, pepř čtyř barev, bobkový list

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu