Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky v pikantní marinádě

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení masa

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 526 kJ /
2 277 kcal
Bílkoviny334,03 g
Tuky81,94 g
Vláknina10,26 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 2,45 g
Sůl6,11 g
Sacharidy47,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, osušíme, pod kůží uděláme menší kapsičky. V misce ze všech ingrediencí smícháme marinádu, kterou opatrně malou lžičkou vyplníme připravené podkožní kapsičky a dále marinádou potřeme maso z obou stran. Necháme takto připravené alespoň 2 hodiny uležet. Krok 2: Do remosky vložíme maso kůží nahoru a přelijeme zbylou marinádou (olej není potřeba přidávat, je ho dost v marinádě). Posypeme cibulí nakrájenou na kostičky, přidáme bobkové listy a podlijeme vývarem. Krok 3: Necháme péct cca 60 minut za občasného polévání výpekem, dokud není maso měkké. Krok 4: Podávala jsem s bramborovým salátem.

TIP: Jak péct v remosce

Zveřejněno 25. 12. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky v pikantní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Dmg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky v pikantní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Dmg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, vývar drůbeží, bobkový list, česnek, omáčka sojová sladká, kečup ostrý, hořčice hrubozrnná, paprika sušená sladká, chilli, olej rostlinný, ocet vinný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu