Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový bůček

Bůček je sám o sobě velmi lahodný kus vepřového, které nepotřebuje výrazné dochucení. Upečte ho jen se solí a kmínem, nechte vyniknout čistou chuť masa. Vypečenou šťávu můžete po ztuhnutí namazat na krajíc křupavého chleba.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bôčik vcelku umyjeme a kožu narežeme do kríža. Krok 2: Bôčik zo všetkých strán osolíme a narezanou kožou hore uložíme do pekáčika. Posypeme celou rascou. Krok 3: Podlejeme vodou a dáme piecť pri strednej teplote asi 30 minút. Potom otočíme, opäť posypeme rascou druhú stranu a dopečieme. Krok 4: Necháme dobre vychladnúť a v chladničke stuhnúť. Krok 5: Režeme na tenké plátky a podávame s horčicou, cibuľou a inou zeleninou a chlebom.

TIP: Rady a tipy jak krájet bůček

Zveřejněno 13. 8. 2009

Poznámka autorky tejaja

Pečený bôčik je výborný na studené misy.

Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvyq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvyq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Jé,:-O náhodou jsem kápl na tento rcept a koukám, že je velice podobný jak bůček pekla Magdalena Dobromila Retigová ve své kuchařce z roku 1881, ona však tehdy bůček popisovala jako část masa okolo ledviny.
Recept jsem uveřejnil v komentářích k mé úpravě pečeného bůčku a můžete porovnat, že je téměř totožný.:-K Jo, v jednoduchosti je někdy krása.:-K<3

Dělám naprosto stejně, jen dávám dospod dvě tři cibule nahrubo a palici česneku

taddy1: Ďakujem. :-K Takto jednoducho sme kedysi doma piekli bôčik, je fakt dobrý. Teraz som už od bôčika ďaleko. ;-)

Jak už je tu napsáno, v jednoduchosti je krása. Chci si pochutnat na pečeném bůčku a tento jednoduchý recept je pro tuhle chuť ideální. Často se také snažím kombinovat s dalšími surovinami a kořením, ale tady by to bylo ke škodě. Posílám bodík.

Eva:Ano Eva ma pravdu toto opravdu neni zadny kulinarsky vykon ale je to dobre:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Frantiska: Ďakujem ;-):-8

po par letech jsem varila bucek a tento recept je dokonaly .)

ja dělam buček tak že,nasolim načesnekuji a dam do ledničky aspon na 4+5 dni pěkně uležet ,teprve pak peču
vysledek to si mužete domyslet !! .....:yes::-*

dexulka: Ďakujem za fotečku, je pekná :yes::-8

TERI úplně tady slintám:-)):yes::yes::yes::yes:vypadá to úžasně:yes::yes::yes::yes:

V jednoduchosti je krása ;-) Přidala jsem pod maso cibuli a česnek a byla to lahoda :-p Posílám bod i foto :-8

Dnes jsem takto pekla bůček k obědu,přidala jsem akorát česnek a moc jsme si pochutnali:yes:

dekuji,skvele,nevedela jsem si rady.ale je vyborny,hlavne ten vypek :-K

Děkuji za recept, jsem začátečník, a moc se mi hodil;-)

vypada to super:yes::yes::yes: ja mam asi blbou troubu:-D:-D:-D nikdy nemam takovou krasnou barvičku:-(;-(;-(:-(

Tématické fráze:
pečený bůček, vepřový bůček, vepřový bůček recepty, buček pečený, pečený buček top recept, recept na peceny bucek, správné pečení bůčku, pomalu peceny bucek, pečeny buček recept, jak správně upéct bůček, jak upect bucek, bůček, peceni bucku, recepty z vepřového bůčku, pečený vepřový bok, pečení vepřového bůčku, buček recept, vepřovy buček recept, recepty pečeny buček, recept na veprovy bucek

Suroviny:
bůček vepřový, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu