Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová haruľa

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 305 kJ /
2 224 kcal
Bílkoviny30,36 g
Tuky145,62 g
Vláknina22,24 g
Cholesterol 124 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy189,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme. Krok 2: Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme sádlem. Krok 3: Oloupané brambory rozstrouháme, osolíme přidáme mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo. Krok 4: Dobře promícháme a řídkou směs tence rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo na plech. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opečeme. Krok 5: Dozlatova upečenou "harulu" rozkrájíme a podáváme teplou i studenou.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová haruľa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová haruľa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpY

Komentáře (16)

v živote som rascu nedala do harule...dobrá haruľa je vždy s malým množstvom múky...čím menej tým lepšie a hladkej.

tejaja: :-8

Zobrazit 2 starší odpovědi

No popravdě to nebyla žádná sláva, ale sníst se to dalo...

Veronika.Hrozna: já do bramboráku kmín taky nedávám a rozhodně nám tam nechybí:-) u nás by asi byla katastrofa kdybych ho tam dala ;-)

Zobrazit starší odpověď

jana (neregistrovaný/á) 17. 12. 2009 15:17
Diky za rady a asi i ja budu davat pod vse papir,pak mensi starost s mytim nadobi.Jinak ty kousky, ktere jsem pracne vydolovala z pekace - bylo to moc dobry.Ale pulka pekace musela pod vodu a do odpadu-tolik skody:-(
Clovek se porad uci,nejlepsi;sam na sobe.I tak do konce tydne bramboraky jeste udelam;-)

Ja používam pod všetko papier na pečenie...

jana (neregistrovaný/á) , já bych to příště raději vymazala sádlem a vysypala strouhankou;-). Nejsi sama, já posledně trhlala makovou bábovku z formy div ne dynamitem!!:-)):-D:-)):-D

ahojky vsem, prave jsem dodelala bramborak v pekacku a pomoooooc nemuzu ho vyndat,pripekl se.Pritom jsem pekac vylila olejem pekla na 180 stupnu cca 30 minut.Jak to mam vyresit priste, poradte prosim.http://www.toprecepty.cz/recept/70-bramborova-haru...

měla jsem tu známého z Paříže a on si to chtěl dát v restauraci,ale nevěděli jsme ani jeden co to je.tak jsem si to dnes našla tady.a nakonec jsem zjistila,že to znám..:-)

Tak já jsem tam radši to vejce přidala, aby se to náhodou nerozpadlo:-O a s kyselým zelím to bylo vynikající:yes: dávám bodík a fatku:-)

preclik, ono je to brmborák, jenom "ve velkém"

Kdyby tam bylo vajíčko, je to jako bramborák. Něco podobného děláme, a protože se to na plech nalívá, říkáme tomu "litina". Jde to velice na odbyt.

Do harule lze přidat taky na kostičky nakrájenou uzeninu, kterou opražímee se slaninou.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
levna jidla recepty, levná jídla, recepty na levná jídla, levne recepty na vareni, levné jídla, dietní jídla recepty, levne jidlo, jídla z vařených brambor recepty, recept na bramborovou buchtu, nové brambory recepty, bramborové resti recept, litina recept, recepty levna jidla, střapače, resti, šprecle, bramborové krokety recept, krokety bramborové recept, bramborová buchta babica, levné jídla recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, cibule, slanina, česnek, sádlo, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu