Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdcové řízky v sýrovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Srdce bez loje a zbytků velkých cév dáme do vody se solí a pepřem a uvaříme doměkka. (Podle toho, jak velké srdce se podaří koupit. Měli jsme doma tříkilové, takže vařit šla jen poměrná část.) Krok 2: Vychladlé nakrájíme na plátky, ty omočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance se sýrem a usmažíme. Podáváme s bramborami a kdo má chuť, dá si i tatarku.

Zveřejněno 14. 8. 2009

Poznámka autorky cathleen

Oběd docela rychlý, dobrý, levný a přitom nevšední...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdcové řízky v sýrovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZgE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdcové řízky v sýrovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZgE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ještě se mi nepovedlo koupit hovězí srdce vcelku, vždycky rozkrájené. Kupuji ho často a dávám vařit se vším všudy - vývaru to nevadí. Nesolím vůbec kvůli psům. Teprve po uvaření okrájím, co se mi nelíbí, dostanou psi, z toho lepšího dělám gulášovku. Ale řízky rozhodně taky vyzkouším - to mě ještě nenapadlo:-)

Krásné srdíčkové řízečky;-)dávám bod:yes:a recept ukládám:-K

Dělala jsem z kuřecích srdíček a bylo to taky moc dobré. Uvařila, obalila v sýrovém těstíčku, usmažila. Akorát to nebylo moc fotogenické (těstíčko nechtělo držet), takže fotka až někdy příště.

Ty srdíčka se mi moc líbí:-) Prima nápad a bodík:yes:

Cathleen,prima nápad a ty fotky....:yes::yes::yes:

Cathleen :-D opravdu pěkný receptík a krásná fotka:yes::yes:+

Ne, Jani, měkounké. Srdce bylo obrovské, máme ho na tři obědy. Po uvaření pěkně měkké, po usmažení to bylo na skus podobné, jako měkký řízek třeba z mladého plecka:yes:

Není to tvrdé, když to uvaříš ve slané vodě?:-O

Cathleen, tolik lásky na jednom talíři :-):-):yes::yes: +

nááádhera!

:-8Manžel mi srdce před vařením nařezal na špalíky a já si pak všimla, že když budu řízky krájet TAKHLE, budou to řízky-srdíčka:-))
A manža se pak nad plným talířem taky ptal, jestli je to schválně....no, není i je;-)

ja odpadnem cathleen....ved ty si z toho masa vyrezavala tvar srdciecok....tak to je bomba!!!!!!

Tématické fráze:
rizek ze srdce, pokrmy z plecka, řízky z hovězího srdce, rizek ve tvaru srdce, sýrový kabátek, nevšední řízky, srdce jako řízek, hovězí srdce řízek, smažené vepřové srdce, srdce smazene, nevsedni rizek, řízek srdce, řízek v kabátku, smažený hovězí řízek, sýrové pokrmy, sýrové pokrmy - recepty, hovezi srdce smazene, řízky z hovězího srdcem, řízky z hovězího u srdce, smažené srdce

Suroviny:
srdce hovězí, sůl, pepř, vejce, strouhanka, sýr strouhaný, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu