Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stonožka

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanaa

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 501 kJ /
6 334 kcal
Bílkoviny175,38 g
Tuky307,11 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,39 g
Sodík 1,75 g
Sůl3,91 g
Sacharidy714,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme vejce s cukrem, do ušlehané hmoty zamícháme mouku. Natřeme na papír a zprudka upečeme. Krok 2: Krém uděláme tak, že si uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme máslo. A marcipán vyrobíme zase tak, že všechny suroviny smícháme do konzistence plastelíny. Krok 3: Roládovou placku natřeme krémem a stočíme. Dáme ztuhnout a připravíme si marcipán. Pak potahujem marcipánem.

Zveřejněno 15. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stonožka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVyJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stonožka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVyJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

aha teraz som si precitala recept....no tak, tobude predsa len ako pise sodovka...hadam, ze podla receptu sa maju upiect vlastne dve rolady:-?
hm...no ja by som aj tak radsej urobila puncovinu...je tvarnejsie pracovat s nou.

No právě, chtěla jsem jen upozornit, že vzhledem k tomu, že "tělo" vypadá, že je z celé rolády, pak tedy musí v receptu chybět další ingredience na tu hlavu. Anebo ta roláda je překrojená na větší a menší kus. Ale podle obrázku to není pravděpodobné.

nebude ta hlava z normalnej puncoviny? upiect piskot rozmrvit ho, pridat lekvar, rum, kokos, zbytky kremu a vytvarovat hlavu, pride mi to sikovnejsie, ako tocit roladu z druhej strany.

I já jsem přemýšlela z čeho je hlava. Když jsem se lépe podívala na fotku, tak si myslím, že hlava je taky z rolády. To znamená, že na stonožku je zapotřebí upéct 2 rolády. Jedna klasická roláda je na tělo. Druhou roládu (na hlavu) je zapotřebí naplnit a stočit z kratší části - aby byla roláda větší= macatější. Část této rolády odkrojíme na hlavu a zbytek sníme, nebo uděláme nějaký další dort. Třeba květináč nebo půllitrák na pivo. Roládu na tělo stonožky točíme klasicky – po délce. Hanko, je to tak? :-)) Postup by bylo vhodné doplnit - upřesnit.

Hani, moc hezké a roztomilé:-)):yes:

:-p:-D:yes:

No to je tedy kus! Z rolády je tělo a z čeho je hlava? Nicméně - bodík letí.

Peču hodně,ale na takové zdobení nemám trpělivost ani fantazii.Moc pěkné:yes::-p.

To sis určitě udělala k svátku co ? Tak ti přidám gratulaci a bodík,stonožka je opravdu parádní...:yes::yes::yes::-D

Jééé, to je hezké :-)..Bodík:yes:

Tématické fráze:
dort stonožka, roláda stonožka, marcipánový dort stonožka, stonožka dort, stonožka z rolády, recept na punčovinu, jak upéct marcipánový dort, punčovina recept, marcipanova stonožka, roláda jako stonožka, stonožka z marcipánu, dort stonožka z rolády, marcipanové pivo, recept punčovina, stonozka s marcipanu, postup na dort stonozka, marcipanova stonozka postup, dort pivo z marcipanu, dort prasečí hlava, dorty stonožka

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, mléko, cukr, pudink, máslo, mléko sušené, cukr moučkový, med, olej, voda, mandlové aroma

Přidat fotografie receptu