Jednohubky - inspirace
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které jednohubky připravit.
Postup přípravy
Krok 1: Jednohubky - minikarbanátky: Mleté maso připravíme jako na klasické karbanátky. Uděláme malé kuličky, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.
Krok 2: Čtvereček chleba pomažeme hořčicí, položíme plátek kyselé okurky a na okurku kuličku minikarbanátku, zafixujeme párátkem.
Krok 3: Jednohubky - s kornoutkem salámu: Na kolečka rohlíku namažeme pomazánku podle vlastní chuti.
Krok 4: Kolečka salámu nařízneme od středu ke kraji, smotáme kornoutek a položíme na pomazánku, ozdobíme kouskem kyselé okurky.
Krok 5: Jednohubky - aspikové minibábovičky:
Nejdříve připravíme vložku do báboviček. Uvaříme jednu mrkev pokud možno širší, abychom mohli vykrojit vykrajovátkem hvězdičku. Kdo nemá rád mrkev, může hvězdičku vykrojit z plátkového sýra. Krok 6: Dále nakrájíme nadrobno plátek šunky, plátek sýra a kyselou okurku. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku. Místo vody ale použijeme nálev z okurek. Krok 7: Začínáme plnit formičky. Já použila silikonové formičky na košíčky. Kdo nemá, lze použít jiné nebo formu na muffiny, kterou však musíme vyložit potravinovou fólií, abychom mohli bábovičky vyjmout, u silikonových to není potřeba. Krok 8: Na dno každé formičky dáme jednu nebo dvě lžičky želatiny, aby bylo pokryté dno a necháme ztuhnout v lednici. Trvá to cca 10 minut. Krok 9: Na želatinu položíme hvězdičku mrkve (nebo sýra) a opět přidáme lžičku želatiny a dáme opět ztuhnout. Krok 10: Po ztuhnutí již vložíme ostatní ingredience, tj. šunku, sýr, hrášek, okurku. Vložíme tak, aby bylo naplněno cca 3-5 mm od vrchního okraje. Krok 11: Pak po lžičkách doplníme želatinu až po vrch a dáme ztuhnout. Přibližně za hodinku až dvě můžeme bábovičky vyjmout a podávat. Krok 12: Jednohubky s hroznovým vínem: Kolečka rohlíku namažeme pomazánkou a na ni položíme polovinu kuličky hroznového vína. Krok 13: Jednohubky - paštičky z listového těsta: Budeme potřebovat kulaté vykrajovátka, větší a menší. Na jednu paštičku vykrojíme z listového těsta tři kolečka, jedno plné jako dno a dvě, kterým vykrojíme střed. Krok 14: Plné kolečko propícháme vidličkou a okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, na něj opatrně položíme první vykrojené kolečko, které také pomažeme vejcem a položíme druhé vykrojené kolečko a pomažeme vejcem. Pozor, abychom nepomazali vejcem boky taštičky, "nevyskočila" by. Krok 15: Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, uděláme další a tak pokračujeme. Dáme péct do přehřáté trouby na 200 °C a hlídáme. Až zrůžoví a vyskočí vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Krok 16: Po vychladnutí paštičky naplníme buď vyšlehanou paštikou nebo šunkovou pěnou, nebo salámovou pomazánkou. Lze použít i vyšlehaná niva, chutím se meze nekladou. Krok 17: Ozdobíme dle vlastní fantazie, například kolečkem cherry rajčátka, špalíčkem okurky a kouskem plátkového sýra. Hezky vypadá snítka petrželky, pažitky nebo kopru. Krok 18: Jednohubky s kaviárem: Kolečka rohlíku namažeme máslem. Na máslo dáme lžičku kaviáru. Pokud máme imitaci červeného a černého, dáme oba, bude to vypadat efektně. Krok 19: Další variantou kaviárových jednohubek jsou kaviárová vejce. Natvrdo uvařená vejce rozkrojíme napůl, oblou stranu malinko seřízneme, aby se nám vejce nekoulelo, na vejce dáme lžičku kaviáru a servírujeme. Krok 20: Jednohubky s lososovým krémem a olivou: Na kolečka rohlíku nastříkáme krém a ozdobíme celou olivou. Krok 21: Jednohubky s klobásou a cherry rajčátkem: Kolečka rohlíku namažeme česnekovou pomazánkou a na ni položíme kolečko klobásky (šunkové, paprikové, kdo má co rád), přidáme cherry rajčátko a zafixujeme párátkem. Krok 22: Jednohubky - sýr s hroznovým vínem: Bloček sýra rozkrájíme na kostky cca 1x1 cm a ozdobíme kuličkami hroznového vína. Krok 23: Jednohubky s lososem. Kolečka rohlíku namažeme sýrem žervé, může být bez příchuti nebo s příchutí bylinek. Krok 24: Na žervé naaranžujeme kousky plátků uzeného lososa, ozdobíme kouskem salátové okurky a snítkou kopru. Krok 25: Druhou variantou je, položit lososové plátky přímo na plátek salátové okurky.
Nejdříve připravíme vložku do báboviček. Uvaříme jednu mrkev pokud možno širší, abychom mohli vykrojit vykrajovátkem hvězdičku. Kdo nemá rád mrkev, může hvězdičku vykrojit z plátkového sýra. Krok 6: Dále nakrájíme nadrobno plátek šunky, plátek sýra a kyselou okurku. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku. Místo vody ale použijeme nálev z okurek. Krok 7: Začínáme plnit formičky. Já použila silikonové formičky na košíčky. Kdo nemá, lze použít jiné nebo formu na muffiny, kterou však musíme vyložit potravinovou fólií, abychom mohli bábovičky vyjmout, u silikonových to není potřeba. Krok 8: Na dno každé formičky dáme jednu nebo dvě lžičky želatiny, aby bylo pokryté dno a necháme ztuhnout v lednici. Trvá to cca 10 minut. Krok 9: Na želatinu položíme hvězdičku mrkve (nebo sýra) a opět přidáme lžičku želatiny a dáme opět ztuhnout. Krok 10: Po ztuhnutí již vložíme ostatní ingredience, tj. šunku, sýr, hrášek, okurku. Vložíme tak, aby bylo naplněno cca 3-5 mm od vrchního okraje. Krok 11: Pak po lžičkách doplníme želatinu až po vrch a dáme ztuhnout. Přibližně za hodinku až dvě můžeme bábovičky vyjmout a podávat. Krok 12: Jednohubky s hroznovým vínem: Kolečka rohlíku namažeme pomazánkou a na ni položíme polovinu kuličky hroznového vína. Krok 13: Jednohubky - paštičky z listového těsta: Budeme potřebovat kulaté vykrajovátka, větší a menší. Na jednu paštičku vykrojíme z listového těsta tři kolečka, jedno plné jako dno a dvě, kterým vykrojíme střed. Krok 14: Plné kolečko propícháme vidličkou a okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, na něj opatrně položíme první vykrojené kolečko, které také pomažeme vejcem a položíme druhé vykrojené kolečko a pomažeme vejcem. Pozor, abychom nepomazali vejcem boky taštičky, "nevyskočila" by. Krok 15: Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, uděláme další a tak pokračujeme. Dáme péct do přehřáté trouby na 200 °C a hlídáme. Až zrůžoví a vyskočí vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Krok 16: Po vychladnutí paštičky naplníme buď vyšlehanou paštikou nebo šunkovou pěnou, nebo salámovou pomazánkou. Lze použít i vyšlehaná niva, chutím se meze nekladou. Krok 17: Ozdobíme dle vlastní fantazie, například kolečkem cherry rajčátka, špalíčkem okurky a kouskem plátkového sýra. Hezky vypadá snítka petrželky, pažitky nebo kopru. Krok 18: Jednohubky s kaviárem: Kolečka rohlíku namažeme máslem. Na máslo dáme lžičku kaviáru. Pokud máme imitaci červeného a černého, dáme oba, bude to vypadat efektně. Krok 19: Další variantou kaviárových jednohubek jsou kaviárová vejce. Natvrdo uvařená vejce rozkrojíme napůl, oblou stranu malinko seřízneme, aby se nám vejce nekoulelo, na vejce dáme lžičku kaviáru a servírujeme. Krok 20: Jednohubky s lososovým krémem a olivou: Na kolečka rohlíku nastříkáme krém a ozdobíme celou olivou. Krok 21: Jednohubky s klobásou a cherry rajčátkem: Kolečka rohlíku namažeme česnekovou pomazánkou a na ni položíme kolečko klobásky (šunkové, paprikové, kdo má co rád), přidáme cherry rajčátko a zafixujeme párátkem. Krok 22: Jednohubky - sýr s hroznovým vínem: Bloček sýra rozkrájíme na kostky cca 1x1 cm a ozdobíme kuličkami hroznového vína. Krok 23: Jednohubky s lososem. Kolečka rohlíku namažeme sýrem žervé, může být bez příchuti nebo s příchutí bylinek. Krok 24: Na žervé naaranžujeme kousky plátků uzeného lososa, ozdobíme kouskem salátové okurky a snítkou kopru. Krok 25: Druhou variantou je, položit lososové plátky přímo na plátek salátové okurky.
Zveřejněno 31. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednohubky - inspirace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G66x8
Moje poznámka
Jednohubky - inspirace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G66x8
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 37 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 17 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 38 minutami
Plněné ořechy
Handour před 48 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
hořčice,
okurky sterilované,
chléb,
rohlík,
pomazánka,
salám,
okurky sterilované,
mrkev,
šunka,
sýr,
okurky sterilované,
želatina,
lák okurkový,
rohlík,
pomazánka,
víno hroznové,
těsto listové,
vejce,
paštika,
rajče cherry,
okurka čerstvá,
sýr plátkový,
rohlík,
máslo,
kaviár,
vejce,
rohlík,
krém,
olivy,
rohlík,
pomazánka česneková,
klobása,
rajče cherry,
sýr,
víno hroznové,
rohlík,
sýr žervé,
losos uzený,
okurka salátová,
kopr
Komentáře (2)