Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky dušené

Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha strávníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už je stačí jen orestovat s cibulkou a slaninou, výborný oběd je hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 755 kJ /
419 kcal
Bílkoviny2,73 g
Tuky42,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 806 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy6,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na menší kostičky. Krok 2: Ledvinky podélně rozřízneme, vyřízneme močovody, očistíme je a nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Několikrát je spaříme vařící vodou a dobře propláchneme, abychom odstranili sraženiny. Krok 4: Na oleji osmažíme slaninu s cibulkou, přidáme ledvinky, koření a sůl a za mírného podlévání dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Krok 5: Vydusíme vodu, ledvinky zaprášíme 1 lžící mouky, podlijeme a omáčku provaříme. Krok 6: Podáváme s rýží prosypanou libečkem.

TIP: Jak připravit staročeskou rýži

Zveřejněno 18. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky dušené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRv6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky dušené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRv6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

jednoduché, výborné.

Dnes jsem ledvinky dělala a téměř stejně. Zahustila jsem bez vydušení šťávy tzv. suchou jíškou. Přílohou byla rýže a sterilované okurky.:-K

Dnes uvařeno,je to mňamka;-) dovolila jsem si přidat foto ...

Tak dnes jsem ledvinky udělal také a bylo to báječné. Jen jsem nedal slaninu normální, ale švardvalskou.

Ja je vykrajuji hodne a nechavam lezet dlouho ve studene vode.I potom vyteka mnoho spinava krev.Vodu menim.Pak min.na noc do mleka a porad vyteka spina.Pak teprve proplachnu vodou a nakrajim na nudlicky.Sparim omeju a az po te dusim.Mnam.Zkousel jsem to i ze srdicky.Luxusni.Jen srdicka dusit drive.

Miluju tato léty osvědčená jídla :yes::yes:. Jednoduché a přitom dokonalé. Inspirovala jste mě, zítra jdu k řezníkovi pro ledvinky a dám se do toho :-K;-)

Já je miluju, dělám vepřové, rozkrojim propláchnu a okrájím na kousky, šlach. střed vyhodim kocourum.
Chvilku je namočím do mlika. S rýží budou dnes k večeři . Mlask:-p

:yes:

Souhlasím s Jaroslavem. Ta vůně tam patří. Nejradši s křupavým rohlíkem

dnes je budu připravovat, již je mám očištěné od včerejška, vypráno a odleženo ve třech vodách a na noc je dávám do mléka, výborné jsou s hranolkama.;-)

už mi tu bublají:-p:yes: dnes s rýží:-p:-8 přeji dobrou chut' :-):-K:yes:

Ledvinky a slezinky na omajdu je moje pýcha. S rejžičkou, knedlíkem i rohlíkem do talíře , neb raději do velkého rendlíka. Důležitá čistota , bez močovodů a pak je to dobrota. Někdo v mléku tyto máčí, a i ocet s vodou taky stačí. To zaslouží +bodík 9.

včera jsme měli k obědu, přidala jsem navíc stroužek česneku, chilli a trochu majoránky;-):-)
bodík a fotík, jestli teda neva:-)

Každé maso má svoji typickou vůni a chuť. Čím víc ji odstraním, tím méně typicky chutná. Myslíte, že v jídelnách dělají vaše složitá vaření a následné propírání ve studené vodě. Zamyslete se, proč to tam tak chutnalo.
Já z ledvinek po rozpůlení vykrojím zhruba šlachovité části, nakrájím na proužky, na pár minut propláchnu ve studené vodě, (pro útlocitné na hodinku v mléce), pak nechám na sítku okapat a jdu na to.

..snad jedna malá rada..když ledvinky přinesu, opláchnu je a tak na hodinku je dám do misky s mlékem...vytáhne to ten nepříjemný pach:):-D

ledvinky po důkladném očištění nechám projít varem, potom je scedím a pod studenou vodou( musí zůstat v sítku) properu. Potom je dám na cibuli a dusím - jinak postup asi znáte a jsou super i s knedlíkem nebo těstovinou .:-)

Je to výborné jídlo,které ale nechutná každému.Musí se ale velmi dobře vyčistit a odmočit,jinak při vaření v bytě máte jako na wc na hlavním nádraži

Manžel chce dnes ledvinky tak jdu na to:-D:-D. Doufám že s zadaří;-)

Toto je dobrotka, doma jsem to sice nikdy nevařili, ale v jídelně to bylo dost často a moc mi to chutnalo právě s rýží. Jednoduché a výborné. Dobrý tip - brzy uvařím:-p :yes:

Ode mne taky letí bodík, ledvinky jsou super, když se dobře upraví;-):yes:

Sidero, zrovna ledvinky dělám, ale úplně jinak, pokaždé s nimi zkouším nové věci. Máme je moc rádi, tak máš boda:yes:

Tématické fráze:
ledvinky na cibulce s rýží, ledvinky recept, dušené ledvinky na cibulce, ledvinky s ryží, ledvinky na cibulce, ledvinky, dusene veprove ledvinky, vepřové ledvinky s rýží, vepřové ledvinky, recept ledvinky, vepřové ledvinky recept, vepřové ledvinky dušené, ledvinky recepty, vepřové ledvinky na cibulce, recepty ledvinky, recept na ledvinky, jak vyčistit ledvinky, dušené ledvinky-recept, ledvinky omacka, jak vyčistit vepřové ledvinky

Suroviny:
ledvinky vepřové, cibule, slanina, olej, pepř, kmín celý, sůl, mouka

Přidat fotografie receptu