Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopretinové jitrnice

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 14 min Doba přípravy: 14 min

14 min (14 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 831 kJ /
916 kcal
Bílkoviny59,78 g
Tuky57,10 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 1,41 g
Sůl3,34 g
Sacharidy36,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji. Krok 2: Poprášíme kari kořením a přidáme na kostičky pokrájené jablko. Krok 3: Zamícháme a do kastrolu vytlačíme obsah jitrnic. Krok 4: Zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, přidáme majoránku a osmažíme. Krok 5: Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme jen tak s chlebem, nebo je to vynikající na toustech.

TIP: Jak připravit domácí jitrnice?

Zveřejněno 18. 8. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Kalendář F1 - Marie Tomsová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopretinové jitrnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L824

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopretinové jitrnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L824

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Iness, Ivana79, Yvetka: ;-) je to zcela jednoduché - tu kopretinu si musíte při přípravě dát za ucho :-p a jídlo na talíři posypat sedmikráskami, vždyť jsou to takové krásné miniaturní kopretinky - a opravdu jedlé!

Marmelády???:-OTak o tom som teda v živote nepočula,ale určite to vyskúšam,lebo nám takto nechutia.Robili sme ich so švagrinou a ona ich nechcela soliť ani koreniť,lebo má malé deti a tie by to nejedli.Máme ich radi do chrumkava opečené,ale už mi nič nezbýva len ich vymačkať a dochutiť.Skúsim s tou marmeládou aj podla tohto receptu.Som zvedavá :-)a ďakujem za radu,Hella:yes:

Ale Hani, víš, že tohle by nám určitě chutnalo:-?vypadá to vábně a není to tak jalový, jako některé jitrnice(hlavně kupované)mnohdy jsou. Není to až tak tradiční a ať už je recept kopretinovej, nebo motýlkovej(jsou horší názvy, jako buchta orgazmus...atd.), prostě to vyzkouším a dávám ti boďana:yes:

ano, Hella má pravdu, taky jsem to slyšela nebo četla a můj muž (zbožňuje jitrnice na jakýkoli způsob) přidal rybízovomeruňkovou marmeládu a nemohl si to vynachválit ...

Ivano79, pokud je jitrnice bez chuti, zkus jí dosolit a při ohřívání vymačkat na pánev a přidat do ní lžíci pikantní marmelády. Je to super, budeš překvapená. Kdysi to doporučoval P. Novotný v nějaké kuchařce a fakt to funguje.

no tak:-/, vyskytují se určitě prapodivnější názvy receptů a nikdo se nad nima nepozastavuje:-). Mám doma kuchařku F1 a tak vím, že mají občas zvláštní pojmenování jídel. Jinak si myslím, že takto upravený prejt musí být dobrý:-p

taky nechápu proč kopretinové:-//:-S

Tak toto je naozaj dosť netradičné,že sa to až bojím vyskúšať :-O.Ale tento rok sa nám podarili jaternice skoro bez chuti,mám ich plný mrazák,tak by mi niečo takéto prišlo vhod ;-)Keď píšeš,Hani,že je to vynikajúce,tak to vyskúšam :-)):-*Ale tiež sa chcem opýtať prečo kopretinové? Ve%d tam kopretiny nejdú :-O:-)

Proč kopretinové?:-O

Tématické fráze:
buchta do jitrnic, buchta do jitrnic recept, jitrnice recept, buchta do prejtu, buchta orgazmus, ohřívání jitrnic, buchta do jaternic, buchta na jitrnice, recept na buchtu do jitrnic, pečená buchta do jitrnic, buchta do jitrnic-recept, jitrnicová buchta, ohřívání jaternic, ohřívání jitrnice, buchta na jaternice, jitrnice, recepty z jitrnic, orgazmus buchta, jitrnicový prejt s vejci, recept buchta do jitrnic

Suroviny:
jitrnice, vejce, cibule, jablko, sýr nastrouhaný, olej, majoránka, koření kari, sůl

Přidat fotografie receptu