Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový salát

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paajus

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie549 kJ /
131 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky11,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek opečeme na ohni nebo na grilu, oloupeme a dáme jej do cedníku na asi půl hodiny, abychom se zbavili přebytečných tekutin. Krok 2: Oloupaný lilek rozmačkáme vidličkou, během toho přidáme olej, rozmačkaný česnek, citrónovou šťávu, pepř a trošku soli. Podáváme studené.

Zveřejněno 20. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vQv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vQv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

paajus - to je o.k., už se to opravilo, nic si z toho nedělej, každému něěkdy ta ruka na klávesnici ujede ;-);-)

??? nechapu... je tam "vidlickou" s I....:-//

pekne, jen vYdlicka se pise s I !!!!!!!!!!!!!!!!

moris, já to taky nemyslela zle. příště vyzkouším podle tebe. Jsem teď nějakou dobu v zahraničí a jak se říká asi "jiný kraj jiný mrav" takhle to tada dělají a já to taky zkoušela.:-))

paajus, já jsem to nemyslela zle :-), ale je fakt, že mě překvapil Tvůj postup. Ráda věřím, že to bylo výborné, taky dělám, ale obráceně ;-):-))

maris: připravovala jsem... lilek jsem v alobalu vložila do uhlí, které zbylo po grilování, pak ho nechala odstát v cedníku, dle receptu, který jsem dostala od mé známé, a pak pokračovala dle návodu dál. Bylo to výborné.

Maris, máš postreh...baklažány pečiem bežne v rúre, ale si neviem predstaviť po upečení čo z nich vytečie...a vlastne neviem, ako sa pečie baklažán na ohni...

paajus, sice tady máš fotku, ale nejsem si jistá, jestli jsi to připravovala. Lilek se dává vypotit syrový, osolený,/ tím se zbaví i případné hořkosti / a ne až po opečení, to vážně nevím, co by Ti z něho vyteklo :-)

Pavli, ja by som to asi nazvala pomazánkou...keďže je to už rozmačkané vidličkou...Z baklažánu tak robím falošný kaviár. Keď robím šalát, tak baklažán krájam na kocky. Ale pretože lilek môžem na všetky spôsoby a oceňujem aj jednoduchosť receptu, dávam +.

Tématické fráze:
lilek salát, salát s lilkem, salát lilek, salát z pečených lilků, lilek do salátu, salát z lilkem, salat z baklazanu, recepty lilek salát, lilek recepty salát, arabský salát, arabske salaty, arabský salát s lilkem, lilek v salatu, lilek saláty, baklažán salát, lilek-salát, lilkovzy salat, salaty s lilkem, lilek do salátu recepty, lilek salát recept

Suroviny:
lilek, olej, sůl, česnek, šťáva citronová, pepř černý

Přidat fotografie receptu