Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kilometr s pařížským krémem a kokosem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení čokoládové smetany

90 min (55 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení čokoládové smetany)

Suroviny pro 30 porcí

30porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 930 kJ /
8 587 kcal
Bílkoviny127,08 g
Tuky490,86 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 2,30 g
Sodík 1,04 g
Sůl3,45 g
Sacharidy899,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem připravíme základ na krém. Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Za stálého míchání na mírném plameni zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pozor, nesmí vařit! Necháme vychladnout a pak dáme na noc do lednice. Druhý den, až budeme mít upečený a vychladlý korpus krém ušleháme. Krok 2: Korpus:
Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny, přidáme 10 lžic vlažné vody a mouku promíchanou s kypřicím práškem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejné části. Jednu necháme světlou, druhou obarvíme kakaem a do třetí vmícháme mleté oříšky. Těsta vlijeme do tří forem na srnčí hřbet, které nejprve vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 4: Formy naskládáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 35 minut podle typu trouby. Hotové necháme vychladnout a pak vyklopíme na vál. Krok 5: Korpusy nakrájíme na plátky, pokapeme rumem a střídavě slepujeme vyšlehaným krémem. Povrch taktéž potřeme krémem a posypeme kokosem nebo mletými ořechy. Necháme v ledničce uležet do druhého dne a pak krájíme na šikmé řezy, aby byly vidět pruhy.

TIP: Pařížská šlehačka a pařížský krém. Poradíme jak je rozpoznat i vyrobit

Zveřejněno 8. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kilometr s pařížským krémem a kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrOQr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kilometr s pařížským krémem a kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrOQr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

magdalenka: magdalenka: Děkuji, to opravdu nešetřím, tento krém moje děti i vnoučata mají nejradši. :-K

Parížsky krém milujem a ty s ním nešetríš...múčnik bude erfektný!

Marie Svarcova: :-D:-) ano každý jen metr a já hned kilometr<3<3 Já to pod tímto názvem znám léta:-D

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a dobrý název ;-) každý má jen metr :yes::-K

Suroviny:
cukr moučkový, olej, vejce, voda, prášek do pečiva, mouka polohrubá, kakao, oříšky, rum, tuk, mouka hrubá, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu