Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Moučníky se švestkami jsou osvěžující, sladké i lehce kyselé. Není tomu jinak ani v tomto pletenci. Upečeme jej z kynutého těsta, s jehož přípravou nám může pomoct i domácí pekárna. To pak naplníme tvarohovou nádivkou se švestkami a důkladným propletením zabalíme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 799 kJ / 3 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,92 g |
Tuky | 91,11 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 934 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 417,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka dáme cukr, droždí a promícháme. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a ostatní přísady a vypracujeme pružné těsto. Necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Těsto můžeme zadělat také v domácí pekárně.
Krok 3: Příprava náplně: vejce krátce našleháme s cukry a rumem, přidáme tvaroh, citronovou kůru i šťávu, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme škrobem. Nakonec do směsi vmícháme nakrájené švestky.
Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník 30x40 cm. Na těstě naznačíme třetiny a kraje z obou stran nařežeme na pásky. Do prostřední třetiny navršíme náplň a střídavě ze stran překládáme pásky přes sebe. Hotový pletenec pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
Krok 5: V troubě rozehřáté na 200 °C pečeme dozlatova asi 30-40 minut.
Zveřejněno 24. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Vr7
Moje poznámka
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Vr7
Nejnovější recepty
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 16 minutami
Vepřové plátky v pikantní okurkové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno 3. 12. 2024 10:01
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 12 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 17 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 17 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Tématické fráze:
buchta se švestkami,
švestky,
buchta s tvarohem a švestkami,
kynutý koláč se švestkami a tvarohem,
buchty se švestkama,
koláč se švestkami,
recepty ze svestek,
koláč se švestkama,
recepty se švestkami,
moučníky se švestkami,
švestkový koláč s tvarohem,
kynuté buchty se švestkami,
tvaroh,
švestková buchta s tvarohem,
kynuté pletence,
kynutý koláč s tvarohem a švestkami,
kynutý koláč se švestkami,
vaření povidel,
pletenec,
koláč s tvarohem a švestkami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
tuk hera,
mléko,
rum,
vejce,
sůl,
droždí sušené,
švestky,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rum,
škrob,
šťáva citronová,
kůra citronová,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (47)