Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Moučníky se švestkami jsou osvěžující, sladké i lehce kyselé. Není tomu jinak ani v tomto pletenci. Upečeme jej z kynutého těsta, s jehož přípravou nám může pomoct i domácí pekárna. To pak naplníme tvarohovou nádivkou se švestkami a důkladným propletením zabalíme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 799 kJ / 3 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,92 g |
Tuky | 91,11 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 934 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 417,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka dáme cukr, droždí a promícháme. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a ostatní přísady a vypracujeme pružné těsto. Necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Těsto můžeme zadělat také v domácí pekárně.
Krok 3: Příprava náplně: vejce krátce našleháme s cukry a rumem, přidáme tvaroh, citronovou kůru i šťávu, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme škrobem. Nakonec do směsi vmícháme nakrájené švestky.
Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník 30x40 cm. Na těstě naznačíme třetiny a kraje z obou stran nařežeme na pásky. Do prostřední třetiny navršíme náplň a střídavě ze stran překládáme pásky přes sebe. Hotový pletenec pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
Krok 5: V troubě rozehřáté na 200 °C pečeme dozlatova asi 30-40 minut.
Zveřejněno 24. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Vr7
Moje poznámka
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Vr7
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 1 hodinou
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky v pikantní okurkové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Lékárna.cz: Zdravější sladidla pro vaši linii, zdraví a vánoční pečení bez výčitek
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na kari
Hanina65 před 38 minutami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 5 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 5 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 6 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 6 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 6 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 7 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Hanina65 před 7 hodinami
Roštěná na celeru
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
buchta se švestkami,
švestky,
buchta s tvarohem a švestkami,
kynutý koláč se švestkami a tvarohem,
buchty se švestkama,
koláč se švestkami,
recepty ze svestek,
koláč se švestkama,
recepty se švestkami,
moučníky se švestkami,
švestkový koláč s tvarohem,
kynuté buchty se švestkami,
tvaroh,
švestková buchta s tvarohem,
kynuté pletence,
kynutý koláč s tvarohem a švestkami,
kynutý koláč se švestkami,
vaření povidel,
pletenec,
koláč s tvarohem a švestkami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
tuk hera,
mléko,
rum,
vejce,
sůl,
droždí sušené,
švestky,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rum,
škrob,
šťáva citronová,
kůra citronová,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (47)