Postup přípravy
Krok 1: Kapří maso zbavíme páteře, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme polovinu rozkvedlaného vejce na trojobal, sůl, koření, prášek a zahustíme strouhankou. Utvoříme kuličky Ø cca 3,5 cm a zatím neobalené uložíme v chladu.
Krok 2: Zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky, dáme do misky, přidáme sůl a cukr a promneme. Necháme odpočinout.
Krok 3: Zatím nakrájíme červenou cibuli na jemné měsíčky, spaříme vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Krok 4: Žlutou cibuli nasekáme a na lžíci olivového oleje necháme v pánvičce zesklovatět. Přidáme cukr, necháme cibulku zkaramelizovat a vyndáme stranou.
Krok 5: Okurky nakrájíme do nádobky malého mixéru, přidáme karamelizovanou cibulku, podle chuti majonézu nebo tatarku (kdo nechce dá mléko a hořčici) a rozmixujeme. Pole chuti přidáme sůl a pepř.
Krok 6: Odpočinuté zelí (je-li příliš slané, propláchneme a vymačkáme na sítu), smícháme s červenou cibulí, bramborami nakrájenými na kostičky a zálivkou. Dochutíme podle své chuti cukrem, octem a promícháme. Salát dáme do chladu.
Krok 7: Odležené kuličky obalíme v trojobalu a osmažíme dozlatova na oleji při střední teplotě. Odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme s lahodným křupavým salátem.
Zveřejněno 14. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo-zelný salát s kapřími kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r8Z3
Moje poznámka
Bramborovo-zelný salát s kapřími kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r8Z3
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
kapr,
sůl,
květ muškátový,
pepř mletý,
strouhanka,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
máslo,
brambory,
zelí bílé,
sůl,
cukr,
ocet rýžový,
cibule červená,
pepř mletý,
cibule,
olej olivový,
cukr,
okurky sterilované,
majonéza,
hořčice
Komentáře