Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk špikovaný slaninou a česnekem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 240 min

270 min (30 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 797 kJ /
2 819 kcal
Bílkoviny24,73 g
Tuky268,74 g
Vláknina35,05 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 4,89 g
Sůl12,10 g
Sacharidy70,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Slaninu nakrájíme na cca 1 cm široké špalíčky a můžeme je dát na 30 minut do mrazáku. Krok 3: Maso opláchneme, osušíme a ostrým, tenkým a delším nožem uděláme do masa otvory, které naplníme špekem a celými stroužky česneku. Krok 4: Do prošpikovaného masa vetřeme sůl a pepř. Pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem nebo silnější nití. Krok 5: Zbytek česneku a slaniny, které nám zbyly ze špikování nakrájíme. Česnek na tenké plátky, slaninu na drobné kostičky. Krok 6: Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme osmažit do zrůžovění nakrájený špek. Trochu vyškvařeného tuku slijeme stranou. Krok 7: Přidáme cibuli s česnekem a restujeme do zlatavé barvy. Základ přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce (dále jen PH). Krok 8: Do kastrolu po cibuli dáme odložený odlitý tuk. Na rozehřátém tuku ze všech stran prudce osmažíme maso, které pak položíme na cibulový základ. Krok 9: V kastrolu převaříme vývar, seškrábneme případné vše připečené z masa a nalijeme do PH. Krok 10: Keramickou nádobu vložíme do přístroje PH, nastavíme program High a hrnec necháme pracovat 4 hodiny. Dvě hodiny před koncem přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev. Krok 11: Na přílohu se hodí knedlík, rýže nebo brambory.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 16. 1. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokrm můžeme připravit i v papiňáku. Po orestování cibule, česneku a masa podlijeme 350 ml vývaru a doby varu pod tlakem slabým varem dusíme 45 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk špikovaný slaninou a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ5o9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk špikovaný slaninou a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ5o9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško,moc Ti děkuji:-8:-K

:-)<3:yes::yes:Krásná práce , moc se mi líbí :-K

Suroviny:
krk hovězí, slanina, česnek, cibule, mrkev, vývar masový, sádlo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu