Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky na víně se zeleninou a slaninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve vše připravíme. Nakrájíme cibuli na drobno, česnek na plátky, maso na větší kostky a slaninu na proužky. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli (ne do hněda), přidáme slaninu a česnek. Krok 3: Do takto připraveného základu dáme osolené a opepřené maso s tymiánem a rozmarýnem a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Přidáme protlak, promícháme a vložíme zeleninu. Vše podlijeme vínem a trochou vody a na mírném plameni dusíme pod pokličkou do měkka. Občas promícháme, případně podlijeme. Krok 5: Je-li třeba, můžeme trochu zahusit moukou a případně dochutit solí a pepřem. Krok 6: Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

TIP: Jak vařit s vínem - návod na použití vína do oblíbených pokrmů

Zveřejněno 20. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na víně se zeleninou a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrODr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na víně se zeleninou a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrODr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso vepřové, cibule, slanina, zelenina kořenová, česnek, protlak rajčatový, víno červené, rozmarýn, tymián, sůl, pepř, olej, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu